hjælp lite american lager
Redaktør: Co-Admin
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
hjælp lite american lager
Jeg har lige bestilt en wlp080 Hos bazaren. Jeg har tænkt mig at brygge en lite american lager med den.
Nu er spørgsmålet så: hvilken mash metode bør jeg anvende? beersmith skriver Single infusion no mash out. Hvad er essensen lige i ikke at lave mash out?
Nu er spørgsmålet så: hvilken mash metode bør jeg anvende? beersmith skriver Single infusion no mash out. Hvad er essensen lige i ikke at lave mash out?
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Re: hjælp lite american lager
Lav du bare et mashout hvis det er det du plejer - no biggie
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Sv: Re: hjælp lite american lager
Okay men hvad er essensen i at undlade det??beerbuster skrev:Lav du bare et mashout hvis det er det du plejer - no biggie
Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
Re: hjælp lite american lager
Ingen mashout tillader at enzymerne arbejder lidt videre i urten og skulle give en mere tør øl, hvilket man jo sigter efter i en pilsner.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Sv: hjælp lite american lager
Okay så, jamen så skal jeg jo ikke mash-out. Vil det ikke være sværere at få alt sukker med ud af mæsken så? Og hvor varmt skal sparge vandet så være?
Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
Re: hjælp lite american lager
Alternativt kan du også bare mæske ½-1 time længere og lave mashout som du plejer. Det giver den længere ensymaktivitet, og du får stadig fordel af sukkerudtræk ved den højere temperatur.
Hvis ikke du vil lave mashout skal dit sparge vand bare være samme temperatur som mæskningen (eller nok et par grader højere afhængigt af hvor meget temp falder i dit system).
/Fisker
Hvis ikke du vil lave mashout skal dit sparge vand bare være samme temperatur som mæskningen (eller nok et par grader højere afhængigt af hvor meget temp falder i dit system).
/Fisker
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: hjælp lite american lager
Hvis du bruger en god Pilsnermalt, så er din stivelse omsat på 20 minutter.
Men det klart - som Morten skriver - du risikere, med Mashout, at køre forbi Dextrin pausen ved 72 C - hvor der sker en stabilisering af Dextrinerne (som der jo ikke er nogen af i Pilsner øl) -
Resultat, du risikere - i mine øjne - at få en mere fyldig pilsner med bedre fylde og krop.
Men det klart - som Morten skriver - du risikere, med Mashout, at køre forbi Dextrin pausen ved 72 C - hvor der sker en stabilisering af Dextrinerne (som der jo ikke er nogen af i Pilsner øl) -
Resultat, du risikere - i mine øjne - at få en mere fyldig pilsner med bedre fylde og krop.