Hej Alle,
Jeg er i færd med at brygge min første all-grain øl. I tirsdags flaskede jeg så, men må konstatere at der endnu ikke er noget nævneværdig kulsyre i øllen endnu. Er dette normalt? Hvor længe kan man forvente at der går før, at den mængde kulsyre der skal være i øllet, har dannet sig?
Mvh. Rasmus K
Karbonering af overgægret øl.
Re: Karbonering af overgægret øl.
Hej Rasmus k
Tålmodigehed er en dyd i denne dejlige hobby, på under en uge skal du nok ikke regne med det store.
alt over 14 dage og alt efter hvad øl type du laver kan det tage 2- 3 uger før den nærmer sig.
Men ud fra min egen erfaring kan jeg kun sige, jo længere tid jo bedre.
Tålmodigehed er en dyd i denne dejlige hobby, på under en uge skal du nok ikke regne med det store.
alt over 14 dage og alt efter hvad øl type du laver kan det tage 2- 3 uger før den nærmer sig.
Men ud fra min egen erfaring kan jeg kun sige, jo længere tid jo bedre.
Med venlig hilsen
Kenneth Thomsen
Øl-ministeret.
Brygger på 20 liters Braumeister + Danbrygger 43
Kenneth Thomsen
Øl-ministeret.
Brygger på 20 liters Braumeister + Danbrygger 43
Re: Karbonering af overgægret øl.
Normalt er to uger det der skal til for karbonering. Husk at øllet skal stå ved gærings temperatur.
Derefter har øllet bedst af modning over nogle uger eller måneder alt efter type, det må meget gerne foregå køligt. Men nu får du selv nogle erfaringer.
Derefter har øllet bedst af modning over nogle uger eller måneder alt efter type, det må meget gerne foregå køligt. Men nu får du selv nogle erfaringer.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Karbonering af overgægret øl.
Tænkte godt at det bare var mig der blev unødigt nervøs:-) Flaskerne står ved præcis samme temperatur som under gæringen. Jeg lader dem passe sig selv og kigger til dem om et par uger.
Godt at høre og tak for hjælpen:-)
Godt at høre og tak for hjælpen:-)
Re: Karbonering af overgægret øl.
Det kommer rigtigt meget an på den øl, som skal karboneres. Er det en øl med højt alkoholindhold har det med at tage meget længere end øl med lavt alkoholindhold. Desuden kan det tage længere tid, hvis øllet har stået flere måneder efter endt gæring. Jeg har haft øl som var fuldt karbonerede efter 5 dage, og øl hvor det tog næsten en måned.Knap en op igen i næste weekend, så er den der sandsynligvis.
Re: Karbonering af overgægret øl.
Såå kom der kulsyre i bajseren. Den er ikke helt færdig endnu, men godt at se at der er sket noget:-)