Frugtsukker ;-(
-
- Indlæg: 66
- Tilmeldt: 20. maj 2012, 14:07
Frugtsukker ;-(
Nu har jeg brygger to bryg med frugter og bær... Men jeg har sgu ikke tænkt på at frugtsukkeret påvirker karboneringen!!!!! Bang!!!
Hvordan beregner jeg karboneringen næste gang min øl skal på flaske????
Hvordan beregner jeg karboneringen næste gang min øl skal på flaske????
Med venlig hilsen
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Frugtsukker ;-(
Er det ikke bare at lade den gære ud inden du flasker? Så får du lidt højere procent, men bestemmer selv karboneringen ?
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Frugtsukker ;-(
Brygning med frugt og bær er altid lidt tricky. Det kan gære i enorm lang tid. Lidt som mjød.
Lod du frugterne ligge og gære med under hele processen?
Lod du frugterne ligge og gære med under hele processen?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 66
- Tilmeldt: 20. maj 2012, 14:07
Re: Frugtsukker ;-(
***Brygget med Havtorn og honning***
- Jeg tilførte havtorn og honning efter 2. omstikning (14 dage) herefter trak øllen smag i 6 dage.
Måske der er honningen som driller? (Rigtig god øl forresten ;-))
***Æble og vanilje***
- Blev tilført efter 1. omstikning. Vaniljen blev fjernet efter få dage.
Fælles for dem begge er at de bruser af he...de til men smager som en drøm!
- Jeg tilførte havtorn og honning efter 2. omstikning (14 dage) herefter trak øllen smag i 6 dage.
Måske der er honningen som driller? (Rigtig god øl forresten ;-))
***Æble og vanilje***
- Blev tilført efter 1. omstikning. Vaniljen blev fjernet efter få dage.
Fælles for dem begge er at de bruser af he...de til men smager som en drøm!
Med venlig hilsen
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Frugtsukker ;-(
nu ved jeg det selvfølgelig ikke da jeg ikke har prøvet, men vil det ikke kunne være en mulighed at teste løbene igennem karboneringen og når man rammer det rette tryk så smide flaskerne i en gang varmt vand og slå gæren ihjel?
Hilsen Frederik Fornitz
-
- Indlæg: 66
- Tilmeldt: 20. maj 2012, 14:07
Re: Frugtsukker ;-(
Det ved jeg ikke om det hjælper... men det skal da prøves!
Men til næste gang hvor jeg brygger frugtøl, så kunne de være rart at vide, om man over hovedet skal karbonere eller hvormeget man skal karbonere med!!?!?!?
Eller er der bare noget andet som jeg gør galt!?
Men til næste gang hvor jeg brygger frugtøl, så kunne de være rart at vide, om man over hovedet skal karbonere eller hvormeget man skal karbonere med!!?!?!?
Eller er der bare noget andet som jeg gør galt!?
Med venlig hilsen
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 381
- Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
- Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)
Re: Frugtsukker ;-(
Jeg bryggede en hindbær øl på et tidspunkt og jeg havde heller ikke lige tænkt over frugtsukkeren i øllen så de blev ganske eksplosive :P
Jeg vil tro det bedste er enten at tilsætte sovl(som man gør med cider) eller prøve med at varme dem op til gæren dør.
Jeg vil tro det bedste er enten at tilsætte sovl(som man gør med cider) eller prøve med at varme dem op til gæren dør.
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
-
- Indlæg: 66
- Tilmeldt: 20. maj 2012, 14:07
Re: Frugtsukker ;-(
Hvordan tilsætter man sovl og hvordan virker det? Vedr. opvarmning af øllet, hvordan gør jeg det?!DanGJensen skrev:Jeg bryggede en hindbær øl på et tidspunkt og jeg havde heller ikke lige tænkt over frugtsukkeren i øllen så de blev ganske eksplosive :P
Jeg vil tro det bedste er enten at tilsætte sovl(som man gør med cider) eller prøve med at varme dem op til gæren dør.
Med venlig hilsen
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Frugtsukker ;-(
Svovl tilsættes frugten når de er skyllet. Så hældes der kogende vand over til frugten er dækket. Så skal der lægges et klæde over så der ikke kommer snavs derned. Efter dag (eller til at temperaturen er lav nok) tilsættes gæren.
Mht opvarmning af øllet, kan det gøres relativt nemt. En af mine venner har dræbt gæren/pasteuriseret øllet ved at placere flasker i en køletaske og hælde varmt vand deri. Tror det var 80C og lod den stå i 15 minutter.
Mht opvarmning af øllet, kan det gøres relativt nemt. En af mine venner har dræbt gæren/pasteuriseret øllet ved at placere flasker i en køletaske og hælde varmt vand deri. Tror det var 80C og lod den stå i 15 minutter.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 66
- Tilmeldt: 20. maj 2012, 14:07
Re: Frugtsukker ;-(
Super duper - jeg har prøvet at lade øllet stå i 80 g. Varmt vand... Nu må vi se om det hjælper :-) tusinde tak for alle besvarelser!!!
Med venlig hilsen
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;
Tommy Bertelsen - *MONKEY BREW
http://www.facebook.com/pages/MONKEY-BR ... 3026295316" onclick="window.open(this.href);return false;