For høj udmæskning. Dextriner?

Besvar
Morras
Indlæg: 66
Tilmeldt: 29. jun 2012, 23:07

For høj udmæskning. Dextriner?

Indlæg af Morras »

Var igang med en Rolf Er Ren og da jeg havde mæsket ved 68 grader i de 40 min. Skulle jeg udmæske ved 78g. Fyrede så op for grukedlen og gik lige kort. Var tilbage og tjekke temp, den lå ved 75g. Så ventede lidt og pludselig kogte det. Slukkede hurtigt for gas og rørte lidt i mæsken..

Men hvad sker der reelt? Dannes der dextriner?
Og får jeg en sødere øl ?

OG er os kun på 1060 ( opskrift siger 1080ish) hvilket jeg tror er ok, ønsker ikke den høje alkohol % på 8,6. Så vil gå efter en FG på ca 1015. Men er det muligt?
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: For høj udmæskning. Dextriner?

Indlæg af Truntebryg »

Du kan ikke danne dextriner efter mæske - høj varme i længere til kan faktisk nedbryde de lange dextriner ...
Morras
Indlæg: 66
Tilmeldt: 29. jun 2012, 23:07

For høj udmæskning. Dextriner?

Indlæg af Morras »

Så der sker ikke nogt ved det?
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

For høj udmæskning. Dextriner?

Indlæg af Borg »

Du kan risikere, at der er trukket nogle smagsstoffer ud af skaldelene (så som tanniner). Men det er nok også det.
Lav et bryg mere af samme øl, så vil du kunne smage forskellen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"