tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Kun for nørder :-)
Besvar
Anders D
Indlæg: 44
Tilmeldt: 5. jan 2014, 19:23
Geografisk sted: Bækkelund, Viborg

tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Indlæg af Anders D »

Hej
Jeg har tænkt mig at tørhumle mit næste bryg (bryg nr. 4) som er 25L Amerikansk IPA. Jeg har tænkt mig enten at bruge Amarillo eller Cascade.
Jeg vil koge urten med Challenger, Tettnanger og amarillo IBU 60 (6.0% alk)

hvor meget tørhumle vil være "fornuftigt" at bruge?
Og hvor længe skal det ligger i gærspanden (tilsætter det efter omstikning)? er 22 dage for meget?

Og et sidste spørgsmål, er det skidt hvis humleposen flyder ovenpå?

mvh Anders
Brugeravatar
Krogh
Indlæg: 634
Tilmeldt: 1. mar 2013, 20:19
Geografisk sted: Aabybro, Ryaa
Kontakt:

Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Indlæg af Krogh »

Lidt god læsning der svarer på det meste :)
http://byo.com/stories/issue/item/569-d ... techniques" onclick="window.open(this.href);return false;
Jacob Krogh
morfmir
Indlæg: 676
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Indlæg af morfmir »

Anders D skrev:Hej
Jeg har tænkt mig at tørhumle mit næste bryg (bryg nr. 4) som er 25L Amerikansk IPA. Jeg har tænkt mig enten at bruge Amarillo eller Cascade.
Jeg vil koge urten med Challenger, Tettnanger og amarillo IBU 60 (6.0% alk)

hvor meget tørhumle vil være "fornuftigt" at bruge?
Og hvor længe skal det ligger i gærspanden (tilsætter det efter omstikning)? er 22 dage for meget?

Og et sidste spørgsmål, er det skidt hvis humleposen flyder ovenpå?

mvh Anders
Et godt udgangspunkt er 50g-100g til 25 liter i 7-10 dage. Det er bedst at tilsætte humlen imens der stadig er lidt gæring i øllet. Når der stadig er lidt gæring vil det dannes mere co2 som vil fortrænge den luft du får i spanden når du kommer humlen i, og det beskytter også overfladen på øllet.
Jeg bruger en humlesok jeg har disinficeret i starsan og en stor 40mm rustfri møtrik bundet til sokken for at humlen bliver druknet i øllet.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Brugeravatar
Runenaldo
Indlæg: 1027
Tilmeldt: 8. jun 2011, 21:38
Geografisk sted: Skødstrup

Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Indlæg af Runenaldo »

John Kimmich fra bryggeriet The Alchemist om antal dage for tør humling:
https://www.youtube.com/watch?v=LdfySDN ... &t=1h1m21s
Mvh.
Rune Hansen

"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Indlæg af kimognicklas »

Siger man ikke 5 dage så har du i grove træk hevet det ud af humlen som man kan? Hvis det ligger for længe risikerer man græs smag
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re:

Indlæg af Morten L »

kimognicklas skrev:Siger man ikke 5 dage så har du i grove træk hevet det ud af humlen som man kan? Hvis det ligger for længe risikerer man græs smag
Det er meget afhængig af humletype og temperatur.

Jeg har haft øl til at stå med tørhumle i fadet i 5-6 uger uden antydning af græssmag, men det har så også stået ved ~6º.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Anders D
Indlæg: 44
Tilmeldt: 5. jan 2014, 19:23
Geografisk sted: Bækkelund, Viborg

Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Indlæg af Anders D »

Tak for alle svarerne.

Jeg kan forstå at det er meget forskelligt hvor længe der tørhumles.
Interessant indslag med John Kimmich, hel nye måde at tænke på. Ingen urtkogning med humle, men kun tørhumling i 5 dage. Er det korrekt opfattet?
Brugeravatar
Runenaldo
Indlæg: 1027
Tilmeldt: 8. jun 2011, 21:38
Geografisk sted: Skødstrup

Re: tørhumle: hvor meget, hvor længe?

Indlæg af Runenaldo »

Anders D skrev:Tak for alle svarerne.

Jeg kan forstå at det er meget forskelligt hvor længe der tørhumles.
Interessant indslag med John Kimmich, hel nye måde at tænke på. Ingen urtkogning med humle, men kun tørhumling i 5 dage. Er det korrekt opfattet?
Ja han er lidt speciel på det område.
Ikke helt, Han koger kun med ekstrakt humle for bitterhed og dry hopper kun med pellet hops.
Mvh.
Rune Hansen

"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Besvar

Tilbage til "Kemi"