Tilmeldt til DM 2014, vandt ikke noget.
Dommerne påstår der er brugt for lidt gær, hvilket jeg finder yderst tvivlsomt da den blev hældt på en gærkage fra et tidligere bryg.
De mener desuden den er overkarboneret, men jeg har checket og den ligger indenfor den anbefalede karbonering til stilarten.
Jeg er meget i tvivl om hvor rutinerede de 2 dommere er for de skriver under aroma: "Muligvis også diacetyl, og noget humle" hvilket jeg personligt vil mene er 2 smage øldommere burde være i stand til at identificere.
Vurderingen er ikke særlig brugbar, da dommerne har valgt ikke at udfylde de enkelte delelementer af arket, men kun brugt kommentarfelterne.Tangloppen
Redaktør: Co-Admin
Tangloppen
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Tangloppen
Det lyder i mine ører som en enkelt inficeret flaske, men det er selvfølgelig rent gæt.
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Re: Tangloppen
Tom og Leif er to erfarne dommere. Vil give dig ret i at de godt kunne have skrevet lidt mere. Men det er tydeligt på deres bedømmelse at de finder din øl problematisk. Kan du ikke selv genkende det de skriver?Nimbus39 skrev: Jeg er meget i tvivl om hvor rutinerede de 2 dommere er for de skriver under aroma: "Muligvis også diacetyl, og noget humle" hvilket jeg personligt vil mene er 2 smage øldommere burde være i stand til at identificere.
Hvis ikke du har renset gærkagen fra det forrige bryg kan det også give de gæringsfejl de beskriver. Lidt for høj gærings temperatur kombineret med overpitching kan give gæringsfejl.
Øllene der bliver indleveret til DM skal være robuste, de bliver håndteret meget og det er ikke muligt at opbevare dem under 100% optimale forhold. Så øl med små fejl kan udvikle sig værre efter de er indleveret ift. dem du har på køl hjemme.
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Re: Tangloppen
Jeg er ikke som sådan uenig i det de skriver om selve øllets smag, og det mener jeg nu heller ikke jeg har skrevet at jeg er. Det er mere kilden til "fejlen" jeg tvivler lidt på er korrekt.morfmir skrev:Tom og Leif er to erfarne dommere. Vil give dig ret i at de godt kunne have skrevet lidt mere. Men det er tydeligt på deres bedømmelse at de finder din øl problematisk. Kan du ikke selv genkende det de skriver?Nimbus39 skrev: Jeg er meget i tvivl om hvor rutinerede de 2 dommere er for de skriver under aroma: "Muligvis også diacetyl, og noget humle" hvilket jeg personligt vil mene er 2 smage øldommere burde være i stand til at identificere.
Hvis ikke du har renset gærkagen fra det forrige bryg kan det også give de gæringsfejl de beskriver. Lidt for høj gærings temperatur kombineret med overpitching kan give gæringsfejl.
Øllene der bliver indleveret til DM skal være robuste, de bliver håndteret meget og det er ikke muligt at opbevare dem under 100% optimale forhold. Så øl med små fejl kan udvikle sig værre efter de er indleveret ift. dem du har på køl hjemme.
/Thomas
Den gærkage (2. generation) der blev brugt var fra en opskrift magen til, og den har stået i køleskab med en STC 1000 under gærringen, så det må være noget andet end mangel på gær eller forkert temperatur der er problemet.
Det der undrer mig er at de ikke kan identificere de 2 smage med større sikkerhed. Jeg kan godt selv smage at den ikke er lige så god som den jeg fik sølv med sidste år, og derfor skal den selvfølgelig ikke have de samme point som den jeg havde med sidste år. Det er bare ærgerligt at de ikke har gidet at udfylde skemaet korrekt...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Tangloppen
Det er selvfølgelig en skam at der ikke er mere tid til at udfylde skema.Nimbus39 skrev:Jeg er ikke som sådan uenig i det de skriver om selve øllets smag, og det mener jeg nu heller ikke jeg har skrevet at jeg er. Det er mere kilden til "fejlen" jeg tvivler lidt på er korrekt.morfmir skrev:Tom og Leif er to erfarne dommere. Vil give dig ret i at de godt kunne have skrevet lidt mere. Men det er tydeligt på deres bedømmelse at de finder din øl problematisk. Kan du ikke selv genkende det de skriver?Nimbus39 skrev: Jeg er meget i tvivl om hvor rutinerede de 2 dommere er for de skriver under aroma: "Muligvis også diacetyl, og noget humle" hvilket jeg personligt vil mene er 2 smage øldommere burde være i stand til at identificere.
Hvis ikke du har renset gærkagen fra det forrige bryg kan det også give de gæringsfejl de beskriver. Lidt for høj gærings temperatur kombineret med overpitching kan give gæringsfejl.
Øllene der bliver indleveret til DM skal være robuste, de bliver håndteret meget og det er ikke muligt at opbevare dem under 100% optimale forhold. Så øl med små fejl kan udvikle sig værre efter de er indleveret ift. dem du har på køl hjemme.
/Thomas
Den gærkage (2. generation) der blev brugt var fra en opskrift magen til, og den har stået i køleskab med en STC 1000 under gærringen, så det må være noget andet end mangel på gær eller forkert temperatur der er problemet.
Det der undrer mig er at de ikke kan identificere de 2 smage med større sikkerhed. Jeg kan godt selv smage at den ikke er lige så god som den jeg fik sølv med sidste år, og derfor skal den selvfølgelig ikke have de samme point som den jeg havde med sidste år. Det er bare ærgerligt at de ikke har gidet at udfylde skemaet korrekt...
Men husk på at der er forholdsvis få dommere i Danmark og de skulle i år igennem +200 øl i 13 kategorier.
En lille opfordring herfra må være at melde sig som øldommer og gennemgå kursus/eksamen. På den måde kommer der flere øldommere hvilket vil give mere tid til konstruktiv feedback.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Tangloppen
Præcis. Helt enig med, Morten.
Da vi skulle bedømme, var vi tre dommere der skulle igennem 15 stykker. Ved også, at der var grupper af dommere, der skulle igennem langt flere øl.
Da vi skulle bedømme, var vi tre dommere der skulle igennem 15 stykker. Ved også, at der var grupper af dommere, der skulle igennem langt flere øl.
Hellhound.dk