Var med i DM 2014 som mørk tjekkisk lager. Kommentarer vedhæftet.
Kommentar til kommentarerne:
Selv om der er brugt dehusked malt, er den lidt for brændt i smagen. Hvis den skal være mere stilren skal der skrues ned for indholdet af den mørke malt. Jeg tror, jeg vil prøve at koldudtrække den mørke malt næste gang for at få mindre smag med derfra.
Swotøl
Redaktør: Co-Admin
Swotøl
- Vedhæftede filer
-
- Mørk tjekke.pdf
- Kommentarer
- (200.74 KiB) Downloadet 688 gange
-
- Mørk tjekke.bsmx
- (23.23 KiB) Downloadet 631 gange
-
- Mørk tjekke.bsm
- (13.15 KiB) Downloadet 583 gange
Re: Swotøl
Koldudtræk, eller tilsæt sinamar.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Swotøl
Den fik forresten bronze;-)
Re: Swotøl
Jeg bryggede en tør irsk stout og tilsatte den brændte byg EFTER mæskningen. Det gav en meget mildere og mere blød stout, uden den der skarphed som jeg synes det brændte korn/malt godt kan give...
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Re: Sv: Swotøl
Efter du havde filtreret urten? Hvilken temp. Ca. Og hvor længe? I en mæskepose eller?Tiedt skrev:Jeg bryggede en tør irsk stout og tilsatte den brændte byg EFTER mæskningen. Det gav en meget mildere og mere blød stout, uden den der skarphed som jeg synes det brændte korn/malt godt kan give...
Re: Sv: Swotøl
Næh jeg rørte det hele i efter mashout, lige inden sparge. Temperaturen faldt vel et par grader men det rådede sparge vandet bod på. Jeg oplevede ikke noget synderligt effektivitets fald... Der er alligevel ikke meget, om noget overhovedet, stivelse tilbage i det der brændte byg.kimognicklas skrev: Efter du havde filtreret urten? Hvilken temp. Ca. Og hvor længe? I en mæskepose eller?
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
- kimognicklas
- Indlæg: 1961
- Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
- Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland
Re: Swotøl
Nej selvfølgelig, det er der nok noget om
Re: Swotøl
Nåhja her er opskriften, til reference http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=101&t=8077
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/