Hej Alle,
Jeg bryggede forleden en hvedeøl, som nu står og gærer. Jeg brugte SAFBREW WB-06 og på grund af heden for tiden står øllet i et rum hvor der er cirka 25 grader i løbet af døgnet. Det er nu ganske bevidst, da jeg har en kælder der er dejlig sval for tiden....
Anyway, formålet er at lave en hvedeøl hvor man markant kan smage de estere som gæren er med til at lave. Denne gang var målet at få banan smagen frem i gæren. Og jeg kan sige at det CO2 der bobler ud af spanden dufter sødt som en overmoden banan. HERLIGT. Det skal nok blive godt efter nedkøling og masser af bobler i det...
Hygge
Observation mht. Estere
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Observation mht. Estere
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 30
- Tilmeldt: 23. jan 2012, 08:51
- Geografisk sted: Østjylland
Re: Observation mht. Estere
Zainasheff/Palmer har i deres "Brewing classic styles" en note under hvedeøl ang. fermenteringstemperatur. De foreslår 17 grader for at opnå den bedste balance mellem estere og phenoler (side 192). Har selv prøvet med 18 grader og det gav et rigtig fint resultat.
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Observation mht. Estere
Spændende eksperiment, glæder mig til at høre (om nogle uger!) hvad du synes om resultatet.
Mvh Christian
Mvh Christian
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.