Observation mht. Estere

Besvar
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Observation mht. Estere

Indlæg af Goldenhammer »

Hej Alle,

Jeg bryggede forleden en hvedeøl, som nu står og gærer. Jeg brugte SAFBREW WB-06 og på grund af heden for tiden står øllet i et rum hvor der er cirka 25 grader i løbet af døgnet. Det er nu ganske bevidst, da jeg har en kælder der er dejlig sval for tiden....

Anyway, formålet er at lave en hvedeøl hvor man markant kan smage de estere som gæren er med til at lave. Denne gang var målet at få banan smagen frem i gæren. Og jeg kan sige at det CO2 der bobler ud af spanden dufter sødt som en overmoden banan. HERLIGT. Det skal nok blive godt efter nedkøling og masser af bobler i det...

Hygge
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
jlandersen
Indlæg: 30
Tilmeldt: 23. jan 2012, 08:51
Geografisk sted: Østjylland

Re: Observation mht. Estere

Indlæg af jlandersen »

Zainasheff/Palmer har i deres "Brewing classic styles" en note under hvedeøl ang. fermenteringstemperatur. De foreslår 17 grader for at opnå den bedste balance mellem estere og phenoler (side 192). Har selv prøvet med 18 grader og det gav et rigtig fint resultat.
Brugeravatar
Christian Ernstsen
Indlæg: 770
Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Re: Observation mht. Estere

Indlæg af Christian Ernstsen »

Spændende eksperiment, glæder mig til at høre (om nogle uger!) hvad du synes om resultatet.


Mvh Christian
Med venlig hilsen
Christian

Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"