No Mash Out
No Mash Out
Hejsa
Jeg vil gerne lave en Honey Brown Ale og har fundet en opskrift I beersmith,
kan se at der under Mash er valgt "Single Infusion, Light Body, No Mash Out"
Jeg har aldrig før sprunget "Mash out" over (har lavet 20 all grain bryg) hvad er det jeg kan forvente
med denne fremgangs metode ?
Jeg vil gerne lave en Honey Brown Ale og har fundet en opskrift I beersmith,
kan se at der under Mash er valgt "Single Infusion, Light Body, No Mash Out"
Jeg har aldrig før sprunget "Mash out" over (har lavet 20 all grain bryg) hvad er det jeg kan forvente
med denne fremgangs metode ?
MVH
Michael
Michael
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: No Mash Out
En "no-mashout" er egentlig noget man kun bruger hvis man laver en tyk mæsk. Ellers er mash-out ikke en streng nødvendighed. Jeg gør det nu under alle omstændigheder da jeg derved er sikker på at jeg får det ekstrakt ud af mæsken som jeg skal bruge.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: No Mash Out
Takker
Jeg tænkter bestemt også at jeg er for nærig til at springe over her. Det bliver MED Mash out.
Tak for svaret.
Jeg tænkter bestemt også at jeg er for nærig til at springe over her. Det bliver MED Mash out.
Tak for svaret.
MVH
Michael
Michael
Re: No Mash Out
Hvis du har mulighed for det, kan du loge så godt gøre det. Det kan hæve effektiviteten en smule.
Jeg gør det aldrig, fordi mit setup besværliggør mash out, men det har ingen betydning for smagen i praksis (i teorien vil det muligvis give en lille smule lavere fg, hvis man udelader mash out, men jeg mærker ikke forskel)
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Jeg gør det aldrig, fordi mit setup besværliggør mash out, men det har ingen betydning for smagen i praksis (i teorien vil det muligvis give en lille smule lavere fg, hvis man udelader mash out, men jeg mærker ikke forskel)
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Re: No Mash Out
Hej Søren
Jeg tror jeg fortsætter og gør som jeg plejer altså med Mash Out, jeg havde bare aldrig tænkt tanken før . Men meget interessant, i mit setup er det ikke noget problem.
Tak for input
Mic
Jeg tror jeg fortsætter og gør som jeg plejer altså med Mash Out, jeg havde bare aldrig tænkt tanken før . Men meget interessant, i mit setup er det ikke noget problem.
Tak for input
Mic
MVH
Michael
Michael
Re: No Mash Out
Det ville jeg som sagt også gøre hvis jeg var dig:)
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Re: No Mash Out
Ved ikke at lave et mash out fortsætter enzymerne med deres arbejde så længe som muligt, idet de ikke denatureres.
Jeg kan ikke se på min effektivitet om det gør en forskel, men det giver en mere tør øl da du opnår maksimal omdannelse.
Jeg kan ikke se på min effektivitet om det gør en forskel, men det giver en mere tør øl da du opnår maksimal omdannelse.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
No Mash Out
Argh nu bliver jeg jo nødt til at lave 2 ens bryg for at se forskellen det er vel nok ærgerligt :-)
Mic
Mic
MVH
Michael
Michael
Re: No Mash Out
Tror meshout også er for at hæve temperaturen til skylleprogram (sparhe)
Re: No Mash Out
Ja, der er mange bøger der siger at urten bliver mere tyndtflydende ved at hæve temperaturen og derved er den lettere at skylle ud - har ikke kunnet konstatere det ved egne erfaringer men der er nok noget om det :-)Benjamin skrev:Tror meshout også er for at hæve temperaturen til skylleprogram (sparhe)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: No Mash Out
Øv-øv. Hvor er det godt nok træls ;-)mic1004 skrev:Argh nu bliver jeg jo nødt til at lave 2 ens bryg for at se forskellen det er vel nok ærgerligt :-)
Mic
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: No Mash Out
Man bliver jo helt rørt af en sådan overdreven offervilje :-)Borg skrev:Øv-øv. Hvor er det godt nok træls ;-)mic1004 skrev:Argh nu bliver jeg jo nødt til at lave 2 ens bryg for at se forskellen det er vel nok ærgerligt :-)
Mic
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: No Mash Out
Det er sjovt som vi oplever det forskelligt, så du ikke synes, du kan mærke forskel i effektivitet, men godt mærke at øllen bliver lidt mere tør, mens jeg synes, jeg kan se en lille effektivitetsfordel, men ikke oplever at øllen bliver mere tør. Gad vide hvad grunden er?Nimbus39 skrev:Ved ikke at lave et mash out fortsætter enzymerne med deres arbejde så længe som muligt, idet de ikke denatureres.
Jeg kan ikke se på min effektivitet om det gør en forskel, men det giver en mere tør øl da du opnår maksimal omdannelse.
Jeg bruger ikke samme setup når jeg laver mash out og når jeg ikke gør, så det kan godt være grunden til, at jeg ikke oplever direkte smagsforskel. De to setup kan jo godt tilfældigvis modvirke det (og nu jeg tænker over det er det måske endda meget sandsynligt. Når jeg ikke laver mash out mæsker jeg i køletaske, mens jeg mæsker i elgryden uden varme under, når jeg laver mash out. Der falder temperaturen nogle grader undervejs, mens den er næsten konstant i køletasken)
VH
Søren
- Mikro Jensen
- Indlæg: 115
- Tilmeldt: 28. mar 2014, 18:45
- Geografisk sted: 8732 Hovedgård
Re: No Mash Out
På et af mine bryg, glemte jeg fuldstændig Mash Out og havde virkelig problemer med at sparhe.Nimbus39 skrev:Ja, der er mange bøger der siger at urten bliver mere tyndtflydende ved at hæve temperaturen og derved er den lettere at skylle ud - har ikke kunnet konstatere det ved egne erfaringer men der er nok noget om det :-)Benjamin skrev:Tror meshout også er for at hæve temperaturen til skylleprogram (sparhe)
Det var som om masken, eller hvad den nu kaldes på det tidspunkt, var pakket total sammen.
Skyllevandet lå nærmest bare ovenpå masken og sivede kun ganske langsomt igennem den.
Opnåede heller ikke helt den OG jeg havde forventet, men det blev trods alt til øl alligevel:-)
Mhv. Torben
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Re: No Mash Out
Jeg har aldrig benyttet mig af mash out. Har altid ramt den ønskede OG nogle gange lidt over. Mæsker pt. i en køletaske
Hellhound.dk