Chili/tomatøl
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Re: Chili/tomatøl
Uden at have erfaring med det, tænker jeg også at jo fyldigere (sødere) øllet er desto mere kamofleret er smagen af chili. Fx ligesom bolscher med chili, der opdager du det først efter du har haft bolschet i munden noget tid.
Re: Chili/tomatøl
Jeg er ved at "opdage" chili som værende andet og mere end noget der er vildt stærkt og brænder i munden.. Det er forbavsende hvor forskellige de er i smag, men de fleste har det til fælles at de "varmer"... Men om man kan få denne "smag" frem i en øl, uden at den bare bliver p... stærk ved jeg ikke.
Jeg er også ved at planlægge en chili-øl, og ser klart doseringen som det udfordrende punkt, stort set alle chilier er jo forskellige, og de er mere stærke i frøstanden og øverst i frugten end i spidsen, så med mindre man bruger det samme chilipulver flere gange må det være svært at ramme rigtigt (Jeg vil gerne bruge hjemmedyrkede chilier). Men hvis man vil "tørhumle" med chilien, kunne det så ikke være en idé efter den primære gæring at dele brygget i 2 forskellige gærspande, tilsætte chili til den ene, smage undervejs, og hvis den så bliver for stærk kan man jo "fortynde" med den portion uden chili? Nogen der har prøvet dette eller har en mening om det?
Mvh Kastrup
Jeg er også ved at planlægge en chili-øl, og ser klart doseringen som det udfordrende punkt, stort set alle chilier er jo forskellige, og de er mere stærke i frøstanden og øverst i frugten end i spidsen, så med mindre man bruger det samme chilipulver flere gange må det være svært at ramme rigtigt (Jeg vil gerne bruge hjemmedyrkede chilier). Men hvis man vil "tørhumle" med chilien, kunne det så ikke være en idé efter den primære gæring at dele brygget i 2 forskellige gærspande, tilsætte chili til den ene, smage undervejs, og hvis den så bliver for stærk kan man jo "fortynde" med den portion uden chili? Nogen der har prøvet dette eller har en mening om det?
Mvh Kastrup
Re: Chili/tomatøl
Det var Claus der kom med ideen og han har rødt hår :) Så den kom til at hedde Røde Claus :DBorg skrev:Hvad har I så kaldt den? Bloody beer?BeerMan skrev:Jeg glemte vist at fortælle at den er brygget sammen med en ved der er helt tosset med bloody mary :)
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Re: Chili/tomatøl
Så har Røde Claus fået lov til at stå og falde til ro :) Det har haft en helt fantastisk indvirkning på øllen. Før var den mere skarp i smagen og tomaten stod lidt frem for sig selv smagsmæsigt ! Nu er tomaten gået mere i baggrunden for humlem men kan stadig sagens smages og chilien kommer også med et lille snert og minder om at den var med :P
Må jeg foreslå at den serveres til en tortilla med SV pulled beef, hjemmelavet guacamole og salsa :P
Må jeg foreslå at den serveres til en tortilla med SV pulled beef, hjemmelavet guacamole og salsa :P
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.