Chili/tomatøl

skidemajet-inc
Indlæg: 644
Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
Geografisk sted: KBH Nordvest
Kontakt:

Re: Chili/tomatøl

Indlæg af skidemajet-inc »

Uden at have erfaring med det, tænker jeg også at jo fyldigere (sødere) øllet er desto mere kamofleret er smagen af chili. Fx ligesom bolscher med chili, der opdager du det først efter du har haft bolschet i munden noget tid.
Mikkel Mohr Madsen

http://www.lokal" onclick="window.open(this.href);return false;øl.dk
Kastrup
Indlæg: 58
Tilmeldt: 19. maj 2013, 13:21

Re: Chili/tomatøl

Indlæg af Kastrup »

Jeg er ved at "opdage" chili som værende andet og mere end noget der er vildt stærkt og brænder i munden.. Det er forbavsende hvor forskellige de er i smag, men de fleste har det til fælles at de "varmer"... Men om man kan få denne "smag" frem i en øl, uden at den bare bliver p... stærk ved jeg ikke.

Jeg er også ved at planlægge en chili-øl, og ser klart doseringen som det udfordrende punkt, stort set alle chilier er jo forskellige, og de er mere stærke i frøstanden og øverst i frugten end i spidsen, så med mindre man bruger det samme chilipulver flere gange må det være svært at ramme rigtigt (Jeg vil gerne bruge hjemmedyrkede chilier). Men hvis man vil "tørhumle" med chilien, kunne det så ikke være en idé efter den primære gæring at dele brygget i 2 forskellige gærspande, tilsætte chili til den ene, smage undervejs, og hvis den så bliver for stærk kan man jo "fortynde" med den portion uden chili? Nogen der har prøvet dette eller har en mening om det?

Mvh Kastrup
Brugeravatar
BeerMan
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 08:06
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Re: Chili/tomatøl

Indlæg af BeerMan »

Borg skrev:
BeerMan skrev:Jeg glemte vist at fortælle at den er brygget sammen med en ved der er helt tosset med bloody mary :)
Hvad har I så kaldt den? Bloody beer?
Det var Claus der kom med ideen og han har rødt hår :) Så den kom til at hedde Røde Claus :D
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Brugeravatar
BeerMan
Indlæg: 508
Tilmeldt: 2. jul 2009, 08:06
Geografisk sted: Vejle
Kontakt:

Re: Chili/tomatøl

Indlæg af BeerMan »

Så har Røde Claus fået lov til at stå og falde til ro :) Det har haft en helt fantastisk indvirkning på øllen. Før var den mere skarp i smagen og tomaten stod lidt frem for sig selv smagsmæsigt ! Nu er tomaten gået mere i baggrunden for humlem men kan stadig sagens smages og chilien kommer også med et lille snert og minder om at den var med :P
Må jeg foreslå at den serveres til en tortilla med SV pulled beef, hjemmelavet guacamole og salsa :P
pulledbeef.jpg
pulledbeef.jpg (96.15 KiB) Vist 2168 gange
Duff beer for me Duff beer for you, Ill have a duff you have one too.
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"