Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Jeg har længe haft lyst til at brygge en witbier efter følgende opskrift: http://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/view ... hp?t=38303" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har dog noget besvær med at finde hvedeflager og tænker, for lethedens skyld, når der skal brygges mere, om opskriften kan forenkles på den front. Går udfra at man ikke kan erstatte hvedeflagerne med tilsvarende mængde havregryn?`Jeg har desuden en del landmænd omkring mig hvor jeg ville kunne skaffe hvede - kan det åbne en mulighed?
På forhånd tak for hjælpen!
Jeg har dog noget besvær med at finde hvedeflager og tænker, for lethedens skyld, når der skal brygges mere, om opskriften kan forenkles på den front. Går udfra at man ikke kan erstatte hvedeflagerne med tilsvarende mængde havregryn?`Jeg har desuden en del landmænd omkring mig hvor jeg ville kunne skaffe hvede - kan det åbne en mulighed?
På forhånd tak for hjælpen!
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Hvedeflager er nu ikke så vanskelige at komme omkring ved.
Rigtig mange af "pusherne" har dem - led efter "Flaked wheat"
Hvede og havre gi'r ikke det samme - til en wit ville jeg ikke bruge havre (hvis den vel at mærke skal brygges efter stilartsbeskrivelsen).
Rigtig mange af "pusherne" har dem - led efter "Flaked wheat"
Hvede og havre gi'r ikke det samme - til en wit ville jeg ikke bruge havre (hvis den vel at mærke skal brygges efter stilartsbeskrivelsen).
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Husk at de korianderfrø du skal bruge i en Wit IKKE er dem man køber i de danske dagligvarebutikker.
Dem man køber er nemlig den mørke slags, og det er den lyse slags du skal bruge - dem kan man finde i "indvandrer" butikkerne og der er stor forskel på smagen i de 2 slags.
Wit laves (primært) på umaltet hvede, men hvis du vil gøre det lidt lettere så brug "torrified" hvede (http://www.maltbazaren.dk/shop/mun-torr ... -815p.html" onclick="window.open(this.href);return false;) det er varmebehandlet så det er lettere at udtrække stivelsen.
Efter min mening er det en rigtig god ide at tilsætte noget acidulated malt for at give øllet noget friskhed og Carapils/dextrinmalt for at give det noget krop.
En af de bedste wit jeg har lavet er den her:
http://bryggeri.landly.dk/opskrifter/bryg46.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Dem man køber er nemlig den mørke slags, og det er den lyse slags du skal bruge - dem kan man finde i "indvandrer" butikkerne og der er stor forskel på smagen i de 2 slags.
Wit laves (primært) på umaltet hvede, men hvis du vil gøre det lidt lettere så brug "torrified" hvede (http://www.maltbazaren.dk/shop/mun-torr ... -815p.html" onclick="window.open(this.href);return false;) det er varmebehandlet så det er lettere at udtrække stivelsen.
Efter min mening er det en rigtig god ide at tilsætte noget acidulated malt for at give øllet noget friskhed og Carapils/dextrinmalt for at give det noget krop.
En af de bedste wit jeg har lavet er den her:
http://bryggeri.landly.dk/opskrifter/bryg46.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Du kan bruge alm hvede fra bonde manden :)
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Måske man kan bruge spelt ?
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Spelt er også hvede... lige som kamut og en lang række andre "smarte" (læs gamle) kornsorter :-)Aarup79 skrev:Måske man kan bruge spelt ?
Man skal dog være opmærksom på at udover de var svære at dyrke og derfor blev droppet af landbruget, er kulhydraterne også sværere at udtrække og derfor er proteinpausen ekstra vigtig når man bruger de gamle hvedesorter.
Faktisk er Ølandshvede rigtig godt det giver en dejlig smag som "overrasker" mange på en god måde.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
- birch-nielsen
- Indlæg: 210
- Tilmeldt: 6. mar 2014, 20:02
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Hej
Hvis man nu udskifter hvedeflagerne med - skal vi sige f.eks. den ølandshvede du nævner - skal man så bare drøne den gennem sin maltmølle på lige fod med den maltede? Og er udnyttelsen svarende til den hos hvedeflagerne?
Mvh Folke
Hvis man nu udskifter hvedeflagerne med - skal vi sige f.eks. den ølandshvede du nævner - skal man så bare drøne den gennem sin maltmølle på lige fod med den maltede? Og er udnyttelsen svarende til den hos hvedeflagerne?
Mvh Folke
Mvh Folke
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Det plejer jeg at gøre, men der er nogen der siger man kan give dem et opkog inden man tilsætter dem til mæsken for at nedbryde cellevæggene.birch-nielsen skrev:Hej
Hvis man nu udskifter hvedeflagerne med - skal vi sige f.eks. den ølandshvede du nævner - skal man så bare drøne den gennem sin maltmølle på lige fod med den maltede? Og er udnyttelsen svarende til den hos hvedeflagerne?
Mvh Folke
Jeg holder en proteinpause og så er det sikkert fint (har en pragmatisk holdning til brygningen)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
- birch-nielsen
- Indlæg: 210
- Tilmeldt: 6. mar 2014, 20:02
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Hej Nimbus39Nimbus39 skrev:Det plejer jeg at gøre, men der er nogen der siger man kan give dem et opkog inden man tilsætter dem til mæsken for at nedbryde cellevæggene.birch-nielsen skrev:Hej
Hvis man nu udskifter hvedeflagerne med - skal vi sige f.eks. den ølandshvede du nævner - skal man så bare drøne den gennem sin maltmølle på lige fod med den maltede? Og er udnyttelsen svarende til den hos hvedeflagerne?
Mvh Folke
Jeg holder en proteinpause og så er det sikkert fint (har en pragmatisk holdning til brygningen)
En pragmatisk tilgang til stort set alt er at foretrække i de fleste af livets facetter ;-) Men hvordan er det med de der hvedeflager? Er de tilbøjelige til - som havregryn - at få masken til at sætte sig uden brug af havre/risskaller? Kunne forestille mig at det er nemmere at styre formalede hverkerner, og de kan sikkert købes ret billigt på den lokale mølle.
Mvh Folke
Mvh Folke
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Re: Hvedeflager erstatning i wit-opskrift
Jeg har nu ikke oplevet problemer med stuck mash, men når jeg har et højt indhold af hvede er det altid en god ide at tilsætte risskaller så er man (næsten) sikker på at det går godt.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39