Fylding og rund smag

Besvar
hel grøn
Indlæg: 13
Tilmeldt: 16. maj 2012, 12:16

Fylding og rund smag

Indlæg af hel grøn »

Jeg har brygget en hel igennem fantastisk juleøl der er fyldig og dejlig rund i smagen.
Da jeg bryggede den stod urten og kogte i en times tid inden jeg tilsatte humlen, nu er mit spørgsmål så om det er derfor den er blevet så lækker i munden, da jeg ellers synes at hvis jeg køre lige efter bogen ( 90 min. ) har de en tildens til at blive lidt skarp og smal i smagen.
PÅ forhånd tak
Tom
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Re: Fylding og rund smag

Indlæg af Goldenhammer »

Hej,

Kort svar: Ja.

Langt svar: Sikkert ikke kun derfor, men det er en af mange muligheder. Herunder Maillard reaktionen: http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction

Du skal nok i retning af at længere kogetid medfører højere OG (og med en vis dæmpning på X% - derfor også højere FG) og/eller mere uforgærbart sukker: http://www.popsci.com/science/article/2 ... -its-color
Senest rettet af Goldenhammer 31. jan 2015, 15:54, rettet i alt 1 gang.
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Re: Fylding og rund smag

Indlæg af Goldenhammer »

hel grøn skrev:Jeg har brygget en hel igennem fantastisk juleøl der er fyldig og dejlig rund i smagen.
Da jeg bryggede den stod urten og kogte i en times tid inden jeg tilsatte humlen, nu er mit spørgsmål så om det er derfor den er blevet så lækker i munden, da jeg ellers synes at hvis jeg køre lige efter bogen ( 90 min. ) har de en tildens til at blive lidt skarp og smal i smagen.
PÅ forhånd tak
Tom
Hvilken type(r) malt brugte du?
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
hel grøn
Indlæg: 13
Tilmeldt: 16. maj 2012, 12:16

Re: Fylding og rund smag

Indlæg af hel grøn »

Tak for svarene .

Af malt har jeg brugt :

Pilsner Malt
Munich Malt
Cara-hell 25
Special B
Chocolate Malt

Tilsat :

Lakrids pulver
Koriander
Sirup
Sød appelsin skal

Tom
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"