Lakridsstout
Lakridsstout
Hejsa.
Jeg er ved at brygge en stout, hvor jeg gerne ville have en undertone af lakris i.
Jeg har nu købt granuleret rålakrids men er nu blevet i tvivl om doseringen.
Er der nogle som har erfaring med hvir meget der skal bruges til 25l stout.
Den skal ikke smage volsomt af lakrids men man skal lige kunne ane det i eftersmagen.
Er det 10g, 25g, 50g ?
Jeg kunne selvfølgelig bare brygge 5 bryg med hver sin dosering men det kunne være rart med et rimeligt udgangspunkt.
Jeg har dårlig erfaring med stjerneanis i juleøl [PERSEVERING FACE].
Mvh. Martin
Jeg er ved at brygge en stout, hvor jeg gerne ville have en undertone af lakris i.
Jeg har nu købt granuleret rålakrids men er nu blevet i tvivl om doseringen.
Er der nogle som har erfaring med hvir meget der skal bruges til 25l stout.
Den skal ikke smage volsomt af lakrids men man skal lige kunne ane det i eftersmagen.
Er det 10g, 25g, 50g ?
Jeg kunne selvfølgelig bare brygge 5 bryg med hver sin dosering men det kunne være rart med et rimeligt udgangspunkt.
Jeg har dårlig erfaring med stjerneanis i juleøl [PERSEVERING FACE].
Mvh. Martin
Gravens Microbryg
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Lakridsstout
Jeg bruger revet/knust lakridsrod i min porter, 50-70 gram til 25 ltr. giver en fin undertone.
Kommer den i humlesok samtidig med første humle og koger med 1 times tid.
Kommer den i humlesok samtidig med første humle og koger med 1 times tid.
keep it simple !
Re: Lakridsstout
Seneste Imp. Stout jeg lavede brugte jeg 4gram/liter og den smager af lakrids, så du skal nok under det.
Det var lakridspulver fra MaltBazaren jeg brugte:
https://www.maltbazaren.dk/shop/engelsk ... 1197p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Om granuleret giver mindre smag end stødt ved jeg ikke...
Det var lakridspulver fra MaltBazaren jeg brugte:
https://www.maltbazaren.dk/shop/engelsk ... 1197p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Om granuleret giver mindre smag end stødt ved jeg ikke...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Lakridsstout
Hvis det er en stout med masser af ristet malt/byg, så ville jeg bruge 2 gram engelsk lakrids per liter.
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Lakridsstout
I min er der 2g pr L - men det er en god kvalitet af lakrids..... opløst ind tilsat ved 10 min før kølingen...
alias : Fusse
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Re: Lakridsstout
Jeg har købt 50g rålakridspulver fra Bülow -- "Vores rå lakridspulver er lavet af rålakrids fra persiske lakridsrødder, som er dampet, presset og granuleret. En mild og intens lakridssmag med et sprødt og knasende bid. "
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin
Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin
Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Gravens Microbryg
Re: Lakridsstout
Jeg har lavet en lakridsstout for nogle måneder siden med 1 g lakridspulver pr liter. Det kan stort set ikke smages.
Har lavet et notat til mig selv om, at der skal 1,5 gram pr liter i den næste.
Måske er 2 gram pr liter den rette mængde.
Husk dog på, at lakrids ikke er det samme som lakrids. Altså at det er stor forskel på det enkelte produkt.
Har lavet et notat til mig selv om, at der skal 1,5 gram pr liter i den næste.
Måske er 2 gram pr liter den rette mængde.
Husk dog på, at lakrids ikke er det samme som lakrids. Altså at det er stor forskel på det enkelte produkt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Lakridsstout
Det kan jeg ikke forestille mig.klein skrev:Jeg har købt 50g rålakridspulver fra Bülow -- "Vores rå lakridspulver er lavet af rålakrids fra persiske lakridsrødder, som er dampet, presset og granuleret. En mild og intens lakridssmag med et sprødt og knasende bid. "
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin
Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Lakridsstout
Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.
Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.
Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Gravens Microbryg
Re: Lakridsstout
Brugte på et tidspunkt, noget Bel claro flydende lakrids, mener det var 2-3 gram til en fustage. Det gav nogle gode undertoner af lakrids.
Hellhound.dk
- birch-nielsen
- Indlæg: 210
- Tilmeldt: 6. mar 2014, 20:02
Re: Lakridsstout
Jeps, men vi andre venter jo også, så vend endelig tilbage ;-)klein skrev:Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.
Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Mvh Folke
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
-
- Indlæg: 21
- Tilmeldt: 3. sep 2007, 13:48
- Geografisk sted: 8300 Odder
- Kontakt:
Re: Lakridsstout
Hejklein skrev:Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.
Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Hvordan blev resultat med din lakridsstout?
Hilsen
KÅre
Re: Lakridsstout
Hej KÅre.
Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin
Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin
Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Gravens Microbryg
-
- Indlæg: 21
- Tilmeldt: 3. sep 2007, 13:48
- Geografisk sted: 8300 Odder
- Kontakt:
Re: Lakridsstout
Hej Martinklein skrev:Hej KÅre.
Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin
Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Havde lige håbet du måske smagte lidt på det da du stak det om :o)
Har selv en 50g dåse med det der rålakrids granulant stående, men vil mene der skal lidt mere til ved 50L, så jeg har også købt et par 60g poser sød rålakrids pulver fra Karlsens, spørgsmålet om det hele skal i eller blot den ene pose...
Hilsen Kåre