Lakridsstout

Brugeravatar
klein
Indlæg: 56
Tilmeldt: 26. dec 2009, 20:12
Geografisk sted: Gravens - 6040 Egtved

Lakridsstout

Indlæg af klein »

Hejsa.
Jeg er ved at brygge en stout, hvor jeg gerne ville have en undertone af lakris i.
Jeg har nu købt granuleret rålakrids men er nu blevet i tvivl om doseringen.

Er der nogle som har erfaring med hvir meget der skal bruges til 25l stout.
Den skal ikke smage volsomt af lakrids men man skal lige kunne ane det i eftersmagen.
Er det 10g, 25g, 50g ?
Jeg kunne selvfølgelig bare brygge 5 bryg med hver sin dosering men det kunne være rart med et rimeligt udgangspunkt.

Jeg har dårlig erfaring med stjerneanis i juleøl [PERSEVERING FACE].

Mvh. Martin
Gravens Microbryg
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Lakridsstout

Indlæg af fjorgensen »

Jeg bruger revet/knust lakridsrod i min porter, 50-70 gram til 25 ltr. giver en fin undertone.
Kommer den i humlesok samtidig med første humle og koger med 1 times tid.
keep it simple !
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af Nimbus39 »

Seneste Imp. Stout jeg lavede brugte jeg 4gram/liter og den smager af lakrids, så du skal nok under det.
Det var lakridspulver fra MaltBazaren jeg brugte:
https://www.maltbazaren.dk/shop/engelsk ... 1197p.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Om granuleret giver mindre smag end stødt ved jeg ikke...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af Goldenhammer »

Hvis det er en stout med masser af ristet malt/byg, så ville jeg bruge 2 gram engelsk lakrids per liter.
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af fusse »

I min er der 2g pr L - men det er en god kvalitet af lakrids..... opløst ind tilsat ved 10 min før kølingen...
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
Brugeravatar
klein
Indlæg: 56
Tilmeldt: 26. dec 2009, 20:12
Geografisk sted: Gravens - 6040 Egtved

Re: Lakridsstout

Indlæg af klein »

Jeg har købt 50g rålakridspulver fra Bülow -- "Vores rå lakridspulver er lavet af rålakrids fra persiske lakridsrødder, som er dampet, presset og granuleret. En mild og intens lakridssmag med et sprødt og knasende bid. "
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Gravens Microbryg
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Lakridsstout

Indlæg af Borg »

Jeg har lavet en lakridsstout for nogle måneder siden med 1 g lakridspulver pr liter. Det kan stort set ikke smages.
Har lavet et notat til mig selv om, at der skal 1,5 gram pr liter i den næste.
Måske er 2 gram pr liter den rette mængde.
Husk dog på, at lakrids ikke er det samme som lakrids. Altså at det er stor forskel på det enkelte produkt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Goldenhammer
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af Goldenhammer »

klein skrev:Jeg har købt 50g rålakridspulver fra Bülow -- "Vores rå lakridspulver er lavet af rålakrids fra persiske lakridsrødder, som er dampet, presset og granuleret. En mild og intens lakridssmag med et sprødt og knasende bid. "
Mon det er for meget at tilsætte det hele til 25l?
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Det kan jeg ikke forestille mig.
mvh

Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
klein
Indlæg: 56
Tilmeldt: 26. dec 2009, 20:12
Geografisk sted: Gravens - 6040 Egtved

Re: Lakridsstout

Indlæg af klein »

Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.

Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Gravens Microbryg
Holger
Indlæg: 339
Tilmeldt: 2. aug 2012, 12:28
Geografisk sted: Aalborg (Gug)
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af Holger »

Brugte på et tidspunkt, noget Bel claro flydende lakrids, mener det var 2-3 gram til en fustage. Det gav nogle gode undertoner af lakrids.
Hellhound.dk
Brugeravatar
birch-nielsen
Indlæg: 210
Tilmeldt: 6. mar 2014, 20:02

Re: Lakridsstout

Indlæg af birch-nielsen »

klein skrev:Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.

Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Jeps, men vi andre venter jo også, så vend endelig tilbage ;-)
Mvh Folke

Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
stormgaarden
Indlæg: 21
Tilmeldt: 3. sep 2007, 13:48
Geografisk sted: 8300 Odder
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af stormgaarden »

klein skrev:Tak for alle inputs.
Jeg har idag omstukket min stout med 50g rålakrids granulat.

Nu må jeg vente i spænding på resultatet.
Hej

Hvordan blev resultat med din lakridsstout?

Hilsen
KÅre
Brugeravatar
klein
Indlæg: 56
Tilmeldt: 26. dec 2009, 20:12
Geografisk sted: Gravens - 6040 Egtved

Re: Lakridsstout

Indlæg af klein »

Hej KÅre.

Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Gravens Microbryg
StevenN
Indlæg: 478
Tilmeldt: 15. nov 2014, 16:32
Geografisk sted: Lundby

Re: Lakridsstout

Indlæg af StevenN »

føgler
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
stormgaarden
Indlæg: 21
Tilmeldt: 3. sep 2007, 13:48
Geografisk sted: 8300 Odder
Kontakt:

Re: Lakridsstout

Indlæg af stormgaarden »

klein skrev:Hej KÅre.

Den står stadig ig småbobler i gærspanden.
Den bliver først tappet i næste uge.
Mvh.Martin

Sendt fra min SM-T800 med Tapatalk
Hej Martin

Havde lige håbet du måske smagte lidt på det da du stak det om :o)

Har selv en 50g dåse med det der rålakrids granulant stående, men vil mene der skal lidt mere til ved 50L, så jeg har også købt et par 60g poser sød rålakrids pulver fra Karlsens, spørgsmålet om det hele skal i eller blot den ene pose...

Hilsen Kåre
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"