Så er den på flaske.
Kul sort og med masser af smag.
Intens tør smag af de mørke malte.
Sødme fra kandis og så en god eftersmag af lakrids.
Nu er det spændende hvordan den arter sig efter et par måneder på flaske.
Den smager af lakrids, men umiddelbart ikke for meget, men det vil tiden vise.
Til en anden gang måske kun 35g til de 22L som blev flasket. Bare for at flytte lakrids smagen lidt længere tilbage i munden.
Lakridsstout
Re: Lakridsstout
Gravens Microbryg
- birch-nielsen
- Indlæg: 210
- Tilmeldt: 6. mar 2014, 20:02
Re: Lakridsstout
Jeg tror lakridsen fortager sig med tiden - det er i al fald min erfaring, så vend endelig tilbage om et par mdr. så hører vi gerne nærmere om hvordan den har udviklet sig.klein skrev:Så er den på flaske.
Kul sort og med masser af smag.
Intens tør smag af de mørke malte.
Sødme fra kandis og så en god eftersmag af lakrids.
Nu er det spændende hvordan den arter sig efter et par måneder på flaske.
Den smager af lakrids, men umiddelbart ikke for meget, men det vil tiden vise.
Til en anden gang måske kun 35g til de 22L som blev flasket. Bare for at flytte lakrids smagen lidt længere tilbage i munden.
Mvh Folke
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
- birch-nielsen
- Indlæg: 210
- Tilmeldt: 6. mar 2014, 20:02
Re: Lakridsstout
Ja, det håber jeg sandelig at jeg får ret i jf. ovenstående. Har lige færdigkarboneret en juleporteragtig ting med 2 g./l. Urtekram Lakridspulver (som jeg har brugt før) og den smager søreme af..Lakrids!! Også FOR meget synes jeg pt., så jeg håber jeg selv får ret i ovenstående profeti ;-) Tror jeg drosler ned på 1,7 g./l. næste gang...men nu får vi se ;-)birch-nielsen skrev:Jeg tror lakridsen fortager sig med tiden - det er i al fald min erfaring, så vend endelig tilbage om et par mdr. så hører vi gerne nærmere om hvordan den har udviklet sig.klein skrev:Så er den på flaske.
Kul sort og med masser af smag.
Intens tør smag af de mørke malte.
Sødme fra kandis og så en god eftersmag af lakrids.
Nu er det spændende hvordan den arter sig efter et par måneder på flaske.
Den smager af lakrids, men umiddelbart ikke for meget, men det vil tiden vise.
Til en anden gang måske kun 35g til de 22L som blev flasket. Bare for at flytte lakrids smagen lidt længere tilbage i munden.
Mvh Folke
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Funnelweb Brewing - Just A Little More Bite!
Re: Lakridsstout
Ja jeg vil også nedjustere mængden til næste gang jeg tænker 1-1,5g/L
Jeg krydser stadig fingre for at lakrids smagen aftager med tiden.
Jeg er nu meget i tvivl om min juleøl, hvor jeg tænker at bruge lakridsrod.
Hvor meget skal man bruge og hvor længe det skal koge med.
Jeg krydser stadig fingre for at lakrids smagen aftager med tiden.
Jeg er nu meget i tvivl om min juleøl, hvor jeg tænker at bruge lakridsrod.
Hvor meget skal man bruge og hvor længe det skal koge med.
Gravens Microbryg
-
- Indlæg: 21
- Tilmeldt: 3. sep 2007, 13:48
- Geografisk sted: 8300 Odder
- Kontakt:
Re: Lakridsstout
Har tit brugt lakridsrod, den er ikke så kraftig i smagen som alm. lakrids og har en lidt syrlig eftersmag, som passer godt til de mørke øl type.klein skrev:Ja jeg vil også nedjustere mængden til næste gang jeg tænker 1-1,5g/L
Jeg krydser stadig fingre for at lakrids smagen aftager med tiden.
Jeg er nu meget i tvivl om min juleøl, hvor jeg tænker at bruge lakridsrod.
Hvor meget skal man bruge og hvor længe det skal koge med.
- Sidst brugte jeg 100g hakket lakridsrod til 50l i 30 minutter.