Hvilken øltype?
Redaktør: Co-Admin
Hvilken øltype?
Hej
Hvilken øl-type bliver dette?
Vienna 7 ebc 2500g
Pilsner 3 ebc 1500g
Munich 20 ebc 1000g
Munich 14 ebc 500g
Cara Crystal 120 ebc 500g
Oat malt 3 ebc 150g
Chocolate 900 ebc 50g
Cascade 6.0 30g 60 min
Cascade 6.0 30g 45 min
Cascade 6.0 20g 5 min
Gær: Bohemian Lager
30 EBC- 30 IBU- OG 1060- 5,9%
Vh Sune
Hvilken øl-type bliver dette?
Vienna 7 ebc 2500g
Pilsner 3 ebc 1500g
Munich 20 ebc 1000g
Munich 14 ebc 500g
Cara Crystal 120 ebc 500g
Oat malt 3 ebc 150g
Chocolate 900 ebc 50g
Cascade 6.0 30g 60 min
Cascade 6.0 30g 45 min
Cascade 6.0 20g 5 min
Gær: Bohemian Lager
30 EBC- 30 IBU- OG 1060- 5,9%
Vh Sune
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Hvilken øltype?
Oktoberfest/Märzen?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvilken øltype?
Måske en Vienna Lager agtig ting....
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Hvilken øltype?
Hvis du følger øldommerforeningens stilarter, passer den på moderne mørk lager. Den passer ikke på de klassiske lagertyper med cascade i.
Det bliver sikkert en fin øl. Jeg ville mæske til den lave side og flytte noget mere af humlen til slutningen af kogningen.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Det bliver sikkert en fin øl. Jeg ville mæske til den lave side og flytte noget mere af humlen til slutningen af kogningen.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Re: Hvilken øltype?
Jeg ville dele 45 min humlen i to, og lægge halvdelen i hhv 60 min og 5 min humlen.
Mæske lavt som Søren skriver men samtidig mere bitterhumle til at opveje restsødmen fra cara malten. Og mere humle til sidst for at få citra smagen mere med fra Cascaden.
Mæske lavt som Søren skriver men samtidig mere bitterhumle til at opveje restsødmen fra cara malten. Og mere humle til sidst for at få citra smagen mere med fra Cascaden.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvilken øltype?
Jeg er enig med Borg i, at den må gerne få lidt mere bitterhed med så meget cara. Og så resten i slutningen. Jeg er tilhænger af kun to tilsætninger i langt de fleste tilfælde. 60 min og flame out, dvs ved 0 min.
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Vh Søren
Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: Hvilken øltype?
Måske en "dunkel"
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Re: Hvilken øltype?
Moderne mørk lager er også mit bud.