Hjemmedyrket humle
Hjemmedyrket humle
Jeg har en Humle af ukendt art i haven. (Jeg har "lånt" en stængel fra en gammel klosterhave, som jeg fik liv i)
Jeg synes det kunne være sjovt at bruge lidt af egen avl i bryggen, men jeg aner ikke hvilken sort det er.
Kan alle humler bruges i øl?
Er der nogen (nem) måde at få bestemt arten og/eller en ca. alpha procent?
Er der nogen der ved hvornår en humle skal høstes?
Jeg regner med at tørre det ved meget lav varme i ovnen og så fyse det ned.
Mit umiddelbare bud er at jeg kan høste 200-300 gram (tørret) humleblomster fra planten.
Jeg synes det kunne være sjovt at bruge lidt af egen avl i bryggen, men jeg aner ikke hvilken sort det er.
Kan alle humler bruges i øl?
Er der nogen (nem) måde at få bestemt arten og/eller en ca. alpha procent?
Er der nogen der ved hvornår en humle skal høstes?
Jeg regner med at tørre det ved meget lav varme i ovnen og så fyse det ned.
Mit umiddelbare bud er at jeg kan høste 200-300 gram (tørret) humleblomster fra planten.
Ikke alle humlesorter er velegnede til ølbrygning.
Det er nok ikke umiddelbart så let at få bestemt sorten eller alfasyre indholdet. Du kunne måske prøve at kontakte http://www.danskhumle.dk. De indsamler danske humleplanter.
De kan måske hjælpe med en sort bestemmelse, og måske henvise dig til et laboratorie der kan teste alfasyreindholdet.
Humlen høstes typisk midt i september, men det afhænger lidt af vejret og sorten.
I stedet for at tørre humlen kunne du overveje at bruge den frisk. Jeg har selv en First Gold Dværghumle i haven som jeg regner med at bruge til en Harvest Ale. Den bliver min første humle høst. Øl brygget på frisk humle kaldes på engelsk Wet hopped beer, og skulle give nogle andre friske humle aromaer end tørret humle. Sierra Nevada laver bla. en harvest ale en gang om året, med frisk humle. Man skal ca. anvende 5 gange så meget humle målt i gram når man bruger frisk humle i stedet for tørret humle, pga vand indholdet. Men da du ikke kender din alfasyre kan det jo være svært. Jeg ville nok bare prøve mig frem.
Mvh
Christian
Det er nok ikke umiddelbart så let at få bestemt sorten eller alfasyre indholdet. Du kunne måske prøve at kontakte http://www.danskhumle.dk. De indsamler danske humleplanter.
De kan måske hjælpe med en sort bestemmelse, og måske henvise dig til et laboratorie der kan teste alfasyreindholdet.
Humlen høstes typisk midt i september, men det afhænger lidt af vejret og sorten.
I stedet for at tørre humlen kunne du overveje at bruge den frisk. Jeg har selv en First Gold Dværghumle i haven som jeg regner med at bruge til en Harvest Ale. Den bliver min første humle høst. Øl brygget på frisk humle kaldes på engelsk Wet hopped beer, og skulle give nogle andre friske humle aromaer end tørret humle. Sierra Nevada laver bla. en harvest ale en gang om året, med frisk humle. Man skal ca. anvende 5 gange så meget humle målt i gram når man bruger frisk humle i stedet for tørret humle, pga vand indholdet. Men da du ikke kender din alfasyre kan det jo være svært. Jeg ville nok bare prøve mig frem.
Mvh
Christian
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Jeg synes ikke lige den passer 100% af nogen af dem på billedet.
Til gengæld ligner den denne meget:
http://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_Humle
Hvis det er den, er den mon så uegnet som tilsætning til øl?
Til gengæld ligner den denne meget:
http://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_Humle
Hvis det er den, er den mon så uegnet som tilsætning til øl?
Til admin: Lidt OT, men hvilken bog, stammer ovenstående fra? Det ser ud til at være en bog, der er værd at få fat i. Er det Simon Wrisberg's "Håndbog i Ølbrygning"?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Tak for det. Var lige inde på ale.dk og de har den på tilbud til 20,- incl. moms og forsendelse!!!!admin skrev:Den hedder:
Guide til det danske øl- univers
lavet af bryggeriforeningen en hyggelige lille bog som ikke koster meget.
PS: De har også den grundige og uundværlige bog "Det gode øl - grundbog for tjenere" på udsalg til latterlige 89 kr!! Det er s'gu ren foræring - den bog er et must for alle ølentusiaster - men det er jo OT, undskyld :-)
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
- Lars Christensen
- Indlæg: 483
- Tilmeldt: 25. sep 2007, 13:09
- Geografisk sted: 6720 Fanø
- Kontakt:
Hej.
Så er en del af humlehøsten i hus. Jeg synes det er nogle fine billeder og beskrivelser, der er i Guide til de danske ølunivers, men jeg savner nogle mere nøjagtige og præcise beskrivelser.
Kender nogen til gode beskrivelser og billeder af de forskellige humletyper? Gerne online.
Udfra de billeder i GTDØ kan mine humler ligne flere forskellige.
Så er en del af humlehøsten i hus. Jeg synes det er nogle fine billeder og beskrivelser, der er i Guide til de danske ølunivers, men jeg savner nogle mere nøjagtige og præcise beskrivelser.
Kender nogen til gode beskrivelser og billeder af de forskellige humletyper? Gerne online.
Udfra de billeder i GTDØ kan mine humler ligne flere forskellige.
Der er en lidt billeder her, men jeg tror nu ikke det er meget at hente i forhold til "Guide til de danske ølunivers":Lars Christensen skrev:Kender nogen til gode beskrivelser og billeder af de forskellige humletyper? Gerne online.
http://www.hopunion.com/pics.shtml
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
- Lars Christensen
- Indlæg: 483
- Tilmeldt: 25. sep 2007, 13:09
- Geografisk sted: 6720 Fanø
- Kontakt:
Tak.
Jeg har selv søgt lidt videre, og fundet et par sider med beskrivelser, hvor jeg især synes den tyske er fin og har nogle rimelige beskrivelser.
http://www.hvg-germany.de/best-of/de/ho ... orten.html
https://www.barthhaasgroup.com/cmsdk/co ... varieties/
Det er egentligt dels fordi jeg gik i gang med det halsløse projekt, at se om der var nogle lighedstegn at finde til den humle fra Fanø jeg har sendt ind til projektet www.danskhumle.dk.
Jeg synes selv den kan have nogle lighedspunkter med en Hallertauer Magnum, idet kopperne er ret store. Men det er vist også det nærmeste jeg kommer det.
Dels er det for at sammenligne og læse beskrivelser de humler jeg i øvrigt har i min lille humlehave.
Jeg har selv søgt lidt videre, og fundet et par sider med beskrivelser, hvor jeg især synes den tyske er fin og har nogle rimelige beskrivelser.
http://www.hvg-germany.de/best-of/de/ho ... orten.html
https://www.barthhaasgroup.com/cmsdk/co ... varieties/
Det er egentligt dels fordi jeg gik i gang med det halsløse projekt, at se om der var nogle lighedstegn at finde til den humle fra Fanø jeg har sendt ind til projektet www.danskhumle.dk.
Jeg synes selv den kan have nogle lighedspunkter med en Hallertauer Magnum, idet kopperne er ret store. Men det er vist også det nærmeste jeg kommer det.
Dels er det for at sammenligne og læse beskrivelser de humler jeg i øvrigt har i min lille humlehave.
Hej
Der er nogle råd mhp dyrkning og brug af humle her. http://oz.craftbrewer.org/Library/Metho ... Hops.shtml
Opsummeret;
1) Du kan vurdere at bruge din humle kun som aromahumle således at bitterheden ikke er afgørende.
2) Forsøg eventuelt med en estimeret værdi på 6% og bryg en middels humlet øl så går det ikke helt galt.
Der er nogle råd mhp dyrkning og brug af humle her. http://oz.craftbrewer.org/Library/Metho ... Hops.shtml
Opsummeret;
1) Du kan vurdere at bruge din humle kun som aromahumle således at bitterheden ikke er afgørende.
2) Forsøg eventuelt med en estimeret værdi på 6% og bryg en middels humlet øl så går det ikke helt galt.
--------------------------
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
Mvh/Jon
8600 Silkeborg
- Lars Christensen
- Indlæg: 483
- Tilmeldt: 25. sep 2007, 13:09
- Geografisk sted: 6720 Fanø
- Kontakt:
Hej Jon.
Tak for svaret. Du har helt ret omkring at bruge den som smagshumle.
Jeg har før brygget med den humle, og da kun som smagshumle. Den smager egentlig fint, men jeg har ikke kunnet nå frem til en definition hvad dette "fint" egentligt dækker over. Det er mit håb at den gennem deltagelsen i projektet www.danskhumle.dk vil få lavet en bitterhedsprofil, samt at der vil blive vurderet på den egentlige værdi som bryghumle.
Jeg har samlet nok af den humle til at vi kan lave forsøgsbryg blandt nogle bryggere i Esbjerg håndbryggerlaug. (Nogle af dem har den såmænd også groende i deres haver).
Tak for svaret. Du har helt ret omkring at bruge den som smagshumle.
Jeg har før brygget med den humle, og da kun som smagshumle. Den smager egentlig fint, men jeg har ikke kunnet nå frem til en definition hvad dette "fint" egentligt dækker over. Det er mit håb at den gennem deltagelsen i projektet www.danskhumle.dk vil få lavet en bitterhedsprofil, samt at der vil blive vurderet på den egentlige værdi som bryghumle.
Jeg har samlet nok af den humle til at vi kan lave forsøgsbryg blandt nogle bryggere i Esbjerg håndbryggerlaug. (Nogle af dem har den såmænd også groende i deres haver).
Hjemmedyrket humle
Nogen ideer til hvad dette kan være?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk