Bryggerens Pale Ale®
Redaktør: Co-Admin
Bryggerens Pale Ale®
Original opskrift fra HaandBryggeriet®
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Bryggerens Pale Ale®
Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Re: Bryggerens Pale Ale®
Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Bryggerens Pale Ale®
HejMorten L skrev:Original opskrift fra HaandBryggeriet®
Kan du ikke lægge den op i pdf format også ?
keep it simple !
Re: Bryggerens Pale Ale®
Jeg har siddet og leget lidt med den (konverteret til eget grej), men ellers er det denne... :)fjorgensen skrev:HejMorten L skrev:Original opskrift fra HaandBryggeriet®
Kan du ikke lægge den op i pdf format også ?
- Vedhæftede filer
-
- bsxtmp_5.pdf
- (19.88 KiB) Downloadet 909 gange
Re: Bryggerens Pale Ale®
Tvært imod.Thage skrev:Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Mange tror fejlagtigt, at hvis en øl er god med tre malte, så må den være dobbelt så god med seks malte. Bedst kan man måske sige, at den i hvert fald bliver anderledes, men kun sjældent mere spændende.
Hvis du laver mad derhjemme, så bliver retten ikke nødvendigvis bedre af at du anvender hele din samlede krydderihylde til den.
Oftest er den enkle opskrift bedre end den omfangsrige.
Din udfordring som brygger er mere, at enhver brygfejl vil afsløre sig på det groveste. Men i hvert fald er det en god prøve for din teknik og proces.
Du kunne så udfordre dig selv ved kun at anvende én humle, og så er vi pludselig ovre i en SMaSH (Single Malt and Single Hops).
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Bryggerens Pale Ale®
Kan lide begrebet / ordlyden :)Borg skrev:Tvært imod.Thage skrev:Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Mange tror fejlagtigt, at hvis en øl er god med tre malte, så må den være dobbelt så god med seks malte. Bedst kan man måske sige, at den i hvert fald bliver anderledes, men kun sjældent mere spændende.
Hvis du laver mad derhjemme, så bliver retten ikke nødvendigvis bedre af at du anvender hele din samlede krydderihylde til den.
Oftest er den enkle opskrift bedre end den omfangsrige.
Din udfordring som brygger er mere, at enhver brygfejl vil afsløre sig på det groveste. Men i hvert fald er det en god prøve for din teknik og proces.
Du kunne så udfordre dig selv ved kun at anvende én humle, og så er vi pludselig ovre i en SMaSH (Single Malt and Single Hops).
Brygfejl, hvad mener du her? Hvad skal jeg forvente/ hvad er typiske fejl på en sådan opskrift?
Hvis jeg nu i mangel (pt) af mølle, kunne man så friskt bestille 25kg malt og brygge over en 2-4 mdr? Så kan man jo virkelig også smage om man forbedre sig :)
Re: Bryggerens Pale Ale®
Troede det var lidt som salt og peber... At der skal lidt blanding til at skabe en god øl... (men for at anvende din sammenligning, så syntes jeg maden bliver bedst ved at anvende de smage man holder af, eks. oksekød, salt og peber samt rosmarin - så hvis det også gælder for øl er det jo super)Borg skrev:Hvis du laver mad derhjemme, så bliver retten ikke nødvendigvis bedre af at du anvender hele din samlede krydderihylde til den.Thage skrev:Har kigget på things 4 you, som har alt til denne - spm . er om øllen bliver for kedelig med kun 1 malt?Thage skrev:Hvordan er denne? Tænker det kunne være en god en at starte med når man selv handler råvarer :)
Oftest er den enkle opskrift bedre end den omfangsrige.
Men her har vi jo kun 1 ting, men dette skulle alt rigeligt skabe en god øl?
(mit sammenlignings grundlag er kits, så spm. er om jeg bare er for novice??)
Re: Bryggerens Pale Ale®
Brygfejl er i forbindelse med din teknik og din proces. Ikke opskriften.
Helt enkelt går det på, om du kan styre tid, temperatur og metoder. Kan du holde mæsketemperaturen, kan du styre tiden, kan du styre mængden af malt og vand, pitcher du med det optimale gærcelletal, iltning, infektioner, kan du holde gæringstemperaturen og mange andre faktorer.
Alle disse brygfejl giver smag til slutproduktet, som man godt kan "skjule" bag mørke malte og andre tilsætninger. Men i en enkel og simpel øl smages de med det samme.
Og lad mig bare nævne en stresset gær som den største bidragsyder til brygfejl.
Ja, dit forslag er helt rigtigt. Det vil i den grad give dig hård men værdifuld træning af netop din teknik og proces.
Du kunne også udvide din smagshorisont ved at dele et bryg i to r kog ingen, og så koge hver del med to forskellige humler. Eller lave et bryg med Pale ale malt og et med Pilsnermalt, men samme humle og tider. Eller et bryg der splittes efter kogningen, og pitches med to forskellige gær, eller samme gær, men bevidst underpitching eller overvarme af det ene.
Hvis du investerer den tid, kommer du helt sikkert ud på den anden side som en bedre brygger.
Alle kan lave mad, men rigtig gode kokke træner hårdt for at kunne netop det, der gør forskellen til den almindelige madlavning.
Helt enkelt går det på, om du kan styre tid, temperatur og metoder. Kan du holde mæsketemperaturen, kan du styre tiden, kan du styre mængden af malt og vand, pitcher du med det optimale gærcelletal, iltning, infektioner, kan du holde gæringstemperaturen og mange andre faktorer.
Alle disse brygfejl giver smag til slutproduktet, som man godt kan "skjule" bag mørke malte og andre tilsætninger. Men i en enkel og simpel øl smages de med det samme.
Og lad mig bare nævne en stresset gær som den største bidragsyder til brygfejl.
Ja, dit forslag er helt rigtigt. Det vil i den grad give dig hård men værdifuld træning af netop din teknik og proces.
Du kunne også udvide din smagshorisont ved at dele et bryg i to r kog ingen, og så koge hver del med to forskellige humler. Eller lave et bryg med Pale ale malt og et med Pilsnermalt, men samme humle og tider. Eller et bryg der splittes efter kogningen, og pitches med to forskellige gær, eller samme gær, men bevidst underpitching eller overvarme af det ene.
Hvis du investerer den tid, kommer du helt sikkert ud på den anden side som en bedre brygger.
Alle kan lave mad, men rigtig gode kokke træner hårdt for at kunne netop det, der gør forskellen til den almindelige madlavning.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Bryggerens Pale Ale®
Jeg klarede mig ganske tilfredsstillende til DM, og det var en SMASH. Simpelt og lækkert, forudsat at der er styr på mængder, tider og temperaturer :-)
Peter Fly
Grainfather siden 2017. Før det 3 x el-gryder, 55 L ombygget feltkomfur, 70 L stålgryde, 2 x gruekedler.
Startede i 2006 og stopper nok ikke lige med det samme ;-)
Bestil min plakat med øl-stilarter på:
http://www.GistrupBryghus.dk
Grainfather siden 2017. Før det 3 x el-gryder, 55 L ombygget feltkomfur, 70 L stålgryde, 2 x gruekedler.
Startede i 2006 og stopper nok ikke lige med det samme ;-)
Bestil min plakat med øl-stilarter på:
http://www.GistrupBryghus.dk
Re: Bryggerens Pale Ale®
Godt råd.. og kan ikke være mere enig.Borg skrev:Brygfejl er i forbindelse med din teknik og din proces. Ikke opskriften.
Helt enkelt går det på, om du kan styre tid, temperatur og metoder. Kan du holde mæsketemperaturen, kan du styre tiden, kan du styre mængden af malt og vand, pitcher du med det optimale gærcelletal, iltning, infektioner, kan du holde gæringstemperaturen og mange andre faktorer.
Alle disse brygfejl giver smag til slutproduktet, som man godt kan "skjule" bag mørke malte og andre tilsætninger. Men i en enkel og simpel øl smages de med det samme.
Og lad mig bare nævne en stresset gær som den største bidragsyder til brygfejl.
Ja, dit forslag er helt rigtigt. Det vil i den grad give dig hård men værdifuld træning af netop din teknik og proces.
Du kunne også udvide din smagshorisont ved at dele et bryg i to r kog ingen, og så koge hver del med to forskellige humler. Eller lave et bryg med Pale ale malt og et med Pilsnermalt, men samme humle og tider. Eller et bryg der splittes efter kogningen, og pitches med to forskellige gær, eller samme gær, men bevidst underpitching eller overvarme af det ene.
Hvis du investerer den tid, kommer du helt sikkert ud på den anden side som en bedre brygger.
Alle kan lave mad, men rigtig gode kokke træner hårdt for at kunne netop det, der gør forskellen til den almindelige madlavning.
Grainfather
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you
In your face! Brewery
Brewed in a kitchen near you