safale k-97

Besvar
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

safale k-97

Indlæg af admin »

Jeg har nu prøvet safale k-97, den begyndte at gære 4 timer efter tilsætning, og her til morgen har der været godt gang i den.
Så konklusionen er denne gær giver kraftig krøl/overgæring

Billede

Den startede ved 25° og her til morgen ved 14°C da der på en eller anden måde er sket en fejl med tempen.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

det ser da ud til at være en hidsig gær! kan være man skulle prøve den engang! lavede du starter på den?
Brygger lejlighedsvist.
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Nix ingen starter, jeg tilsatte tørgæren direkte til urten.

Jens
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

fedt! den gær må jeg prøve!
Brygger lejlighedsvist.
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

LoL

har du brugt 500G :)

hvor meget har du kastet i den til 200L ?
MvH
Morten
(9400)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg brugte ca. 100 gram til ca. 200 liter urt med OG 1050.

Jens
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

det er jo ikke fordi det er meget når man tænker på at der som regel er 11,5gram i deres forpakkede breve, som de fleste bruger til 25 liter! en rimelig hidsig sag må man sige!
Brygger lejlighedsvist.
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

0,5g pr L = 100g
0,4g pr L = 11,4g
MvH
Morten
(9400)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg har prøvet denne gær 2 gange nu, og den udvikler en sulfid lugt som en lager gær.

Jens
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Hvordan smager den?

Thomas
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Frugtig og lidt neutral, egentlig fin nok til en hvede.
Men den hydrogensulfid lugt er ikke nem at slippe af med, jeg har en mistanke om at det er sammen med appelsinskallen det opstår.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Scandal
Indlæg: 34
Tilmeldt: 21. aug 2007, 08:33
Geografisk sted: Viborg

Indlæg af Scandal »

Jeg har læst mig til at det kan være nødvendig at omrøre under gæringen, når det er sådan en "rigtig" overgær.

Har det været nødvendig med K-97, eller har den gæret færdig uden din indblanding?
Mvh
Anders.
"They who drink beer will think beer." (Washington Irving)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Den har fungeret helt fin uden min hjælp :-) Det har enda lykkedes mig at bruge gæren til en god koelsch, dog med filter efterfølgende.

Jens
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"