Braugips /kalciumsulfat

Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Braugips /kalciumsulfat

Indlæg af Truntebryg »

Faldt over denne:

http://www.aliexpress.com/item/2016-New ... efe4af996e" onclick="window.open(this.href);return false;

Opløsning 0,01 - så er det nemmere at kalibrere på en 1/100 del og så måler den nok fint med en præcision på 0,05
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Braugips /kalciumsulfat

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Truntebryg skrev:Faldt over denne:

http://www.aliexpress.com/item/2016-New ... efe4af996e" onclick="window.open(this.href);return false;

Opløsning 0,01 - så er det nemmere at kalibrere på en 1/100 del og så måler den nok fint med en præcision på 0,05
Okay okay så ta'r jeg den :-D

Tak for linket
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Braugips /kalciumsulfat

Indlæg af MonkeyBrew »

Truntebryg skrev:AH nu er du lidt løssluppen ;-)

Den skal være 5,2 under mæske (for at ligge midt i Beta optimum) ellers mellem 5 og 5,8 men det kræver jo lidt fornuftigt udstyr for at måle korrekt.
Ahh, jeg var nu ikke helt ved siden af. ;) 5.2 er en god mellemting, men jeg kunne sgu ikke huske hvor lavt den måtte gå. Jeg holder mig gerne indenfor 5-6. :)

Jeg har også det gule ph-meter. Det er faktisk ok præcis, i lyset af at det er en kinøjsermodel. Flere siger at de bør kalibreres mellem hver bryg. Jeg syntes det er overkill, men man kan jo gøre som det passer en. Det er nok en god ide af få den kalibreret fra tid til anden. En ph buffer til kalibrering koster ikke alverden. Har set dem ned til under 5 kr for et sæt.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Vangsgaard
Indlæg: 101
Tilmeldt: 3. okt 2015, 14:03
Geografisk sted: Vejen/Kolding

Re: Braugips /kalciumsulfat

Indlæg af Vangsgaard »

Jeg har aldrig målt ph eller lignende - men det ser ud til jeg skal igang, men kan ikke helt gennemskue hvad det har af betydning for den endelige øl?
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Braugips /kalciumsulfat

Indlæg af MonkeyBrew »

Vangsgaard skrev:Jeg har aldrig målt ph eller lignende - men det ser ud til jeg skal igang, men kan ikke helt gennemskue hvad det har af betydning for den endelige øl?
Sænkning af ph giver enzymerne der skal omdanne stivelse til sukker, de bedste betingelser. Enzymerne kan gode et let surt miljø. I den sidste ende betyder det en bedre og hurtigere omvendelse af stivelsen, så alt forløber mere som planlagt og man generealt får bedre effektivitet.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"