Faldt over denne:
http://www.aliexpress.com/item/2016-New ... efe4af996e" onclick="window.open(this.href);return false;
Opløsning 0,01 - så er det nemmere at kalibrere på en 1/100 del og så måler den nok fint med en præcision på 0,05
Braugips /kalciumsulfat
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Braugips /kalciumsulfat
Okay okay så ta'r jeg den :-DTruntebryg skrev:Faldt over denne:
http://www.aliexpress.com/item/2016-New ... efe4af996e" onclick="window.open(this.href);return false;
Opløsning 0,01 - så er det nemmere at kalibrere på en 1/100 del og så måler den nok fint med en præcision på 0,05
Tak for linket
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Braugips /kalciumsulfat
Ahh, jeg var nu ikke helt ved siden af. ;) 5.2 er en god mellemting, men jeg kunne sgu ikke huske hvor lavt den måtte gå. Jeg holder mig gerne indenfor 5-6. :)Truntebryg skrev:AH nu er du lidt løssluppen ;-)
Den skal være 5,2 under mæske (for at ligge midt i Beta optimum) ellers mellem 5 og 5,8 men det kræver jo lidt fornuftigt udstyr for at måle korrekt.
Jeg har også det gule ph-meter. Det er faktisk ok præcis, i lyset af at det er en kinøjsermodel. Flere siger at de bør kalibreres mellem hver bryg. Jeg syntes det er overkill, men man kan jo gøre som det passer en. Det er nok en god ide af få den kalibreret fra tid til anden. En ph buffer til kalibrering koster ikke alverden. Har set dem ned til under 5 kr for et sæt.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 101
- Tilmeldt: 3. okt 2015, 14:03
- Geografisk sted: Vejen/Kolding
Re: Braugips /kalciumsulfat
Jeg har aldrig målt ph eller lignende - men det ser ud til jeg skal igang, men kan ikke helt gennemskue hvad det har af betydning for den endelige øl?
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Braugips /kalciumsulfat
Sænkning af ph giver enzymerne der skal omdanne stivelse til sukker, de bedste betingelser. Enzymerne kan gode et let surt miljø. I den sidste ende betyder det en bedre og hurtigere omvendelse af stivelsen, så alt forløber mere som planlagt og man generealt får bedre effektivitet.Vangsgaard skrev:Jeg har aldrig målt ph eller lignende - men det ser ud til jeg skal igang, men kan ikke helt gennemskue hvad det har af betydning for den endelige øl?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;