Det bliver man jo ikke meget klogere af....Pilsner skrev:http://beerrecipes.org/showrecipe.php?recipeid=588
strawberry beer
Redaktør: Co-Admin
Re: strawberry beer
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: strawberry beer
Næ jeg kunne heller ikke lige fat men mon ikke der er til 5gallon
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: strawberry beer
Sidder lige med BeerSmith.
Jeg kan ikke finde noget af det "hopped syrup" han skriver, så jeg tror sgu ikke jeg lige kan lave noget ud af det alligevel...
Jeg kan ikke finde noget af det "hopped syrup" han skriver, så jeg tror sgu ikke jeg lige kan lave noget ud af det alligevel...
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: strawberry beer
nå men er der nogle deer har et forslag til malt sammensætning
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: strawberry beer
Hej !
http://books.google.dk/books?ei=PfEITL- ... b%C3%B8ger
Se hellere den her Amber syrup det må være noget sirup det andet er så noget humlet sirup blot et bud
http://www.walmart.com/ip/Maple-Grove-F ... z/10449415
Men prøv evt. at søge på amber hopped syrup´så kommer der en hel del info om jordbær øl.
Arr i er sku dumme nu er jeg jo blevet lidt hugt på at prøve sådan en.
Hilsen Bo
http://books.google.dk/books?ei=PfEITL- ... b%C3%B8ger
Se hellere den her Amber syrup det må være noget sirup det andet er så noget humlet sirup blot et bud
http://www.walmart.com/ip/Maple-Grove-F ... z/10449415
Men prøv evt. at søge på amber hopped syrup´så kommer der en hel del info om jordbær øl.
Arr i er sku dumme nu er jeg jo blevet lidt hugt på at prøve sådan en.
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: strawberry beer
2.5 kg pilsner malt
2.5 kg hvede malt
mæsk 68 grader
humle
25g 5% saaz 60 minutter
1.5 kg jordbær (puréret) i 2.spanden.
2.5 kg hvede malt
mæsk 68 grader
humle
25g 5% saaz 60 minutter
1.5 kg jordbær (puréret) i 2.spanden.
Mvh.
Karsten
(2650)
Karsten
(2650)
Re: strawberry beer
ja det men kan man ikke koge jordbærpuret med de sidste 5eller 10 minel_sporto skrev:2.5 kg pilsner malt
2.5 kg hvede malt
mæsk 68 grader
humle
25g 5% saaz 60 minutter
1.5 kg jordbær (puréret) i 2.spanden.
og måske
2kg pilsner malt
2kg hvede malt
og så noget i stil med 3 kg eller 4kg jordbær
og så stoppe gæringen ved 1020 -1030
så den ikke bliver for tør
Nyt Site uder opbygning
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://Beermonks.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: strawberry beer
Jeg ville foretrække den tør og nok ikke koge jordbærrene, men skolde dem inden tilsætning til anden fermentering.
Jeg læste forresten på nettet et sted at Frühli er en lys øl tilsat jordbærsaft. Så det er ikke en "rigtig" frugtøl.
Jeg læste forresten på nettet et sted at Frühli er en lys øl tilsat jordbærsaft. Så det er ikke en "rigtig" frugtøl.
Mvh.
Karsten
(2650)
Karsten
(2650)
Re: strawberry beer
Hej Folkens !
Er der nogen der har fået brygget den her jordbær øl og vil dele nogle erfaringer.
Jeg går stadig og overvejer
Hvede øl ikke for bitter og uden aroma humle
men er i tvivl om pectin som skrevet før er et prob eller ikke. jeg satser på ca 10 L med ca 1,5 til 2 kg bær
om jordbær skal koges med de sidst 5 / 10 / 15 min
med i første fermentering ( jeg tror nej da der jo nok vil gå en stor del aroma tabt ved gæring)
eller de skal med i anden fermentering
Hvis anden fermentering skal bærene så skoldes ( er det nok) ellere skal de koges for ikke at få vild gær med i spanden, hvis koges hvor længe er så nødvendigt ?
Nogen der har noget indput til det ?
Hilsen Bo
Er der nogen der har fået brygget den her jordbær øl og vil dele nogle erfaringer.
Jeg går stadig og overvejer
Hvede øl ikke for bitter og uden aroma humle
men er i tvivl om pectin som skrevet før er et prob eller ikke. jeg satser på ca 10 L med ca 1,5 til 2 kg bær
om jordbær skal koges med de sidst 5 / 10 / 15 min
med i første fermentering ( jeg tror nej da der jo nok vil gå en stor del aroma tabt ved gæring)
eller de skal med i anden fermentering
Hvis anden fermentering skal bærene så skoldes ( er det nok) ellere skal de koges for ikke at få vild gær med i spanden, hvis koges hvor længe er så nødvendigt ?
Nogen der har noget indput til det ?
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: strawberry beer
Tjek Jamils opskrifter på frugtøl eller kig på Kristoffers opskrifter på beercalc - mændenes mikrobryggeri..
Mvh.
Karsten
(2650)
Karsten
(2650)
Re: strawberry beer
Jeg har lavet en frugtøl, hvor jeg anvendte frosne bær, der blev optøet og kom direkte i 2.fermentering uden skoldning eller anden desinficering. Når først øllet er gæret næsten færdigt, sørger pH, alkoholindhold og humlen for, at der skal meget til, før der opstår en infektion.Boje skrev:Hvis anden fermentering skal bærene så skoldes ( er det nok) ellere skal de koges for ikke at få vild gær med i spanden, hvis koges hvor længe er så nødvendigt ?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Re: strawberry beer
Hej Poul !
Nu er det jo at jeg havde tænkt mig at bruge friske bær, derfor er jeg noget usikker på om jeg tør smide dem i uden kogning/skoldning.
Hilsen Bo
Nu er det jo at jeg havde tænkt mig at bruge friske bær, derfor er jeg noget usikker på om jeg tør smide dem i uden kogning/skoldning.
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: strawberry beer
Du bør under alle omstændigheder fryse bærene, da cellevæggene derved sprænges. Det gør, at man får mere smag og farve ud af bærene. Desuden er der sikkert også nogle bakterier mv., der afgår en stille og værdig død i fryserens mørke.Boje skrev:Nu er det jo at jeg havde tænkt mig at bruge friske bær, derfor er jeg noget usikker på om jeg tør smide dem i uden kogning/skoldning
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Re: strawberry beer
Se det var jo et super tip.Mr. P skrev: Du bør under alle omstændigheder fryse bærene, da cellevæggene derved sprænges. Det gør, at man får mere smag og farve ud
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Re: strawberry beer
Husk, at bærene bidrager med forgærbar sukker. 1 kg jordbær indeholder ca. 50 g sukker, heraf er ca. 20 g dextrose - jf. http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/c ... ut_edit.pl
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk