Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Derudover har vi brygget en klon af Hornbeers Imperial IPA der ligeledes er fantastisk.
Lige pt gærer en klon af Rochefort 8 som gerne skal agere julebryg, hvilket vi er meget spændte på. Jeg håber ikke at vi er for sent på den mht lagring inden jul men umiddelbart tror jeg det ikke.
Derudover har vi brygget en klon af Hornbeers Imperial IPA der ligeledes er fantastisk.
Lige pt gærer en klon af Rochefort 8 som gerne skal agere julebryg, hvilket vi er meget spændte på. Jeg håber ikke at vi er for sent på den mht lagring inden jul men umiddelbart tror jeg det ikke.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Er lige nu i gang med den ene af mine to juleøl. Der er 20 minutters kogning tilbage.
I morgen brygger jeg den anden.
Begge er baseret på en Belgisk dubbel, og samme julebryg som sidste år, med få justeringer.
I morgen brygger jeg den anden.
Begge er baseret på en Belgisk dubbel, og samme julebryg som sidste år, med få justeringer.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Er det den på s. 134-135? Bruger du ekstrakt eller malt? Har siddet og kigget på om man skulle prøve den:-).Tlunau skrev:Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg brygger udelukkende all-grain :)Christiansj skrev:Er det den på s. 134-135? Bruger du ekstrakt eller malt? Har siddet og kigget på om man skulle prøve den:-).Tlunau skrev:Vi har siden sidst brygget en american IPA fra Jamil's bog "Brewing Classic Styles" som er blevet intet mindre end fantastisk, den bliver vores "faste bryg" (der er blevet eksperimenteret med og uden tørhumling, udgaven med tørhumling er imo bedst)
Nej det er hans American Pale ale (den har jeg også brygget og den blev ganske god men det er ikke den jeg mener)
Den jeg omtaler er hans American IPA der findes på s. 185-187, han kalder den selv "Hoppiness is an IPA"
-
- Indlæg: 231
- Tilmeldt: 20. dec 2009, 13:05
- Geografisk sted: København (2200)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Gør jeg da også... man er da feinschmecker!Tlunau skrev:Jeg brygger udelukkende all-grain :)
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har igår 4/9 brygget årets julebryg 2010 http://suldruphaandbryggeri.dk/recipes_12.htm
bedre sendt end aldrig må jeg sige, håber den bliver drikkelig til jul.
bedre sendt end aldrig må jeg sige, håber den bliver drikkelig til jul.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
er den ikke lidt mørk af en belgisk strong ale at være. Den minder mere om en Robust porter med belgisk gær og krydderier
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Det kan godt være at den bliver lidt mørk og falder uden for kategori Belgisk Strong Ale, det er et forsøg på at lave et julebryg i stil med Santas Little Helper fra Mikkeler, håber ikke det er helforkert ramt.Lunabryg skrev:er den ikke lidt mørk af en belgisk strong ale at være. Den minder mere om en Robust porter med belgisk gær og krydderier
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
I morgen brygger jeg en mild APA til en 50-års fødselsdag og en mørk belgisk ale.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Hvad brygger i for tiden ?
I morgen er det 11/9 så jeg vil brygge en engelsk paleale, frit efter denne grundopskrift:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... earch=pale
Tja det burde måske have været en american do, men brygget skal drikkes til min datters 21 års fødsdagsfest, så den skal være nogenlunde let drikkelig uden at være kedelig.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... earch=pale
Tja det burde måske have været en american do, men brygget skal drikkes til min datters 21 års fødsdagsfest, så den skal være nogenlunde let drikkelig uden at være kedelig.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hej Allesammen ;-)
Jeg syntes at det kunne være lidt sjovt at hører hvad der står og gærer rundt omkring.... :-)
Jeg har selv 1 julebryg og 1 belgisk pale ale stående ...
Sofus
Jeg syntes at det kunne være lidt sjovt at hører hvad der står og gærer rundt omkring.... :-)
Jeg har selv 1 julebryg og 1 belgisk pale ale stående ...
Sofus
alias : Fusse
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Spar på vandet -- drik håndbryg.
Re: Hvad brygger i for tiden ?
jeg starter nu på 50l af morgenfætteren(dejlig kakao-lakrids porter)
22l pale ale
og så 20l af en heftig fætter som jeg en dag lavede for sjov af en masse overskud,den smagte dejlig måske en smulle for brændt men det retter jeg på denne gang.kalder den selv en extra kraftig mikkeller.
med de bryg skulle der være nok til jul :-)
22l pale ale
og så 20l af en heftig fætter som jeg en dag lavede for sjov af en masse overskud,den smagte dejlig måske en smulle for brændt men det retter jeg på denne gang.kalder den selv en extra kraftig mikkeller.
med de bryg skulle der være nok til jul :-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har lige flasket en Engelsk Pale Ale og på sekundær stå endnu en af samme type med en anden humleprofil.
Skal brygge i weekenden men har ikke beslutte hvad.
På lager er:
Malt:
Maris Otter 10.000 gram
Fawcette Chokolate Malt 675 gram
Weyermann Carafa special type ll(dehusked) 150 gram
Castel Malting Café 1000 gram
Pilsnermalt 23000 gram
Flaked Corn 700 gram
Weyermann Carmel Rye 375 gram
Humle:
Amarillo 150 gram
Northdown 20 gram
East Kent Golding 200 gram
Gær:
Safale s-04 2 stk.
Safbrew s-33 8 stk.
Safbrew t-58 2 stk.
Da jeg kun anvender ca 5 kilo malt pr. bryg er der til nogle bryg endnu inden vinteren sætter ind.
Mangler da lige den der funktion "tøm køleskabet" i BeerCalc.
Nogen forslag til det kommende bryg???
Skal brygge i weekenden men har ikke beslutte hvad.
På lager er:
Malt:
Maris Otter 10.000 gram
Fawcette Chokolate Malt 675 gram
Weyermann Carafa special type ll(dehusked) 150 gram
Castel Malting Café 1000 gram
Pilsnermalt 23000 gram
Flaked Corn 700 gram
Weyermann Carmel Rye 375 gram
Humle:
Amarillo 150 gram
Northdown 20 gram
East Kent Golding 200 gram
Gær:
Safale s-04 2 stk.
Safbrew s-33 8 stk.
Safbrew t-58 2 stk.
Da jeg kun anvender ca 5 kilo malt pr. bryg er der til nogle bryg endnu inden vinteren sætter ind.
Mangler da lige den der funktion "tøm køleskabet" i BeerCalc.
Nogen forslag til det kommende bryg???
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har på det seneste brygget følgende:
45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %
Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper
Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red
45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %
Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper
Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Der er gang i den, men hvedemel? ;-)Lunabryg skrev:Jeg har på det seneste brygget følgende:
45 liter belgian pale ale
45 liter wit lavet på halvt hvedemel og pilsnermalt effektivitet 104 %
Igår lavede jeg en russian IMperial Stout med en OG på 1112. Den står lystigt og blopper
Det næste der skal brygges er en barlywine og en flanders red
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;