Mælkesyre
Re: Mælkesyre
Det afhænger meget af hvor hårdt dit vand der.
Mæsken skulle gerne være 5,2 - 5,5pH.
Det kan sikkert beregnes hvor mange mol syre der skal til men for os dødelige er det nemmest at prøve sig frem.
Mål pH i mæsken og kom lidt syre i til det passer.
Vi har ekstremt hårdt vand så kommer 8ml i til 20l mæsk. Ved mørkere øl typer med meget brændt malt kommer jeg kun 6ml i. (Ikke helt så nødvendigt som ved lyst øl typer)
Plejer at komme det i ca. 10 min efter mash-in.
Mæsken skulle gerne være 5,2 - 5,5pH.
Det kan sikkert beregnes hvor mange mol syre der skal til men for os dødelige er det nemmest at prøve sig frem.
Mål pH i mæsken og kom lidt syre i til det passer.
Vi har ekstremt hårdt vand så kommer 8ml i til 20l mæsk. Ved mørkere øl typer med meget brændt malt kommer jeg kun 6ml i. (Ikke helt så nødvendigt som ved lyst øl typer)
Plejer at komme det i ca. 10 min efter mash-in.
Re: Mælkesyre
Du kan bruge pH-strips, eller et pH-Meter til at måle dig frem med . ala dem her.
https://www.maltbazaren.dk/shop/ph-haardhed-314c1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rene
https://www.maltbazaren.dk/shop/ph-haardhed-314c1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rene
Bryghuset Flor
Re: Mælkesyre
tak folkens jeg har lige kigget lidt rundt og her ved lundby ser det ud til vi har hårdt vand så vil prøve med 6 ml i morgen
Øl skal nydes og brygges med kærlighed :-)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Mælkesyre
JA - det så lidt sent svar. Men problemet er størst ved lyse øl (som tidligere nævnt) men 6 ml lyder OK. Hvis jeg skulle vælge idag, så tilsætter jeg hellere lidt mindre og så kun i mæskevandet.