Homepub...tvangskarbonering

Alt i udstyr, flasker, Keg´s, osv.
Besvar
johanschledermann
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11. nov 2006, 18:32
Geografisk sted: København

Homepub...tvangskarbonering

Indlæg af johanschledermann »

Halløj medbryggere.

Jeg får leveret et Asko Homepub på torsdag :oD

Er der nogen der ved, om man kan bruge det til at tvangskarbonere med??

Mvh
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"
Benjamin Franklin
Arnen
Indlæg: 106
Tilmeldt: 17. okt 2006, 09:46
Geografisk sted: 8260 Gammel Kongsvang

Indlæg af Arnen »

Ved du hvor stor kulsyrepatronen i tappeanlægget er?

Hvis dit øl (altså hjemmebrygget dovent øl) er under konstant tryk fra en kulsyrepatron kan det ikke undgå at blive tvangskarboneret.

Men jeg tænker at køleskabets tappeanlæg kun er dimensioneret til at presse det købte og allerede karbonerede øl ud.

Jacob
johanschledermann
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11. nov 2006, 18:32
Geografisk sted: København

Indlæg af johanschledermann »

Arnen skrev:Ved du hvor stor kulsyrepatronen i tappeanlægget er?

Hvis dit øl (altså hjemmebrygget dovent øl) er under konstant tryk fra en kulsyrepatron kan det ikke undgå at blive tvangskarboneret.

Men jeg tænker at køleskabets tappeanlæg kun er dimensioneret til at presse det købte og allerede karbonerede øl ud.

Jacob

Ja, da. Det er en 300 grams.

Der er en anstikker med snapkoblinger på til hhv øl og co2
Men man skal jo op på et vist tryk for at opnå karbonering, og jeg spekulerede på, om nogen havde konkret erfaring med skabet.

Der står selvsagt ikke så meget i manualen omkring muligheder ved håndbryg, men regulatoren går op til 2.5 bar.
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"
Benjamin Franklin
johanschledermann
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11. nov 2006, 18:32
Geografisk sted: København

Indlæg af johanschledermann »

Nu har jeg modtaget skabet...uha det fungerer. Kan varmt anbefales.

Flot design, bruger meget lidt strøm (A+ mærkning), og har fadølsanlæg...hvad mere kan man ønske.....nåårh jo..tvangskarbornering!!!

Det burde bestemt kunne lade sig gøre. På anstikkeren er der en overtryksventil, der udløser ved 2.3-2.4 bar. Det burde vel alt andet lige være tilstrækkeligt til at karbonere det meste...måske med undtagelse af en meget boblende weissbier - men det er heller ikke min type øl. Fadølsdelen af skabet er vældig gedigent lavet.

Ok, det er ikke billigt, men vi fik da slået temmelig meget af vejledende pris ved blot at se misfornøjede ud! Så sælgerne har en del at give af!!

Virker som en optimal løsning, hvis man (eller fruen!!) ikke føler, man har plads til et corneliusanlæg!
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"
Benjamin Franklin
Anders
Indlæg: 65
Tilmeldt: 23. mar 2006, 09:51
Geografisk sted: 1350 K

Indlæg af Anders »

Jeg har også sådan et skab (vundet i valby sidste år) og har før tvangskarboneret. Det fungerer fint. Sæt det hele sammen og stop anstikkerpinden ned i det dovne øl, sæt tryk på og ryst fadet i en halv times tid. Det er nemmest hvis øllet er koldt... Hvis du efterfølgende lader det stå i et par dage bliver øllet også klart igen. Ulempen er selvfølgelig at når først du har stukket hul på en tønde kan du ikke tage den af igen!

God fornøjelse med din nyerhvervelse! Den vil bringe dig megen glæde :-)
/anders
Arnen
Indlæg: 106
Tilmeldt: 17. okt 2006, 09:46
Geografisk sted: 8260 Gammel Kongsvang

Indlæg af Arnen »

Virker som en optimal løsning, hvis man (eller fruen!!) ikke føler, man har plads til et corneliusanlæg!
Sådan et skal man da ha!
Så ka fruen jo også lave billig danskvand, (kunne et godt argument være)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg har før lavet blå sodavand (Fun et eller andet) til ungerne i en cornelius keg. alle vejens børn var blå på tungen :-) men de fik også alt det de kunne drikke.

Jens
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

jeg har en enkelt gang lavet sodavand i en beermax, ´det er bare lidt for dyrt da men bruger en 16grams til at karbonere! men meget sjovt, og klart muligt
Brygger lejlighedsvist.
Arnen
Indlæg: 106
Tilmeldt: 17. okt 2006, 09:46
Geografisk sted: 8260 Gammel Kongsvang

Indlæg af Arnen »

Men det bliver vel lidt billigere med 300 grams flasken.
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

helt bestemt!
Brygger lejlighedsvist.
johanschledermann
Indlæg: 28
Tilmeldt: 11. nov 2006, 18:32
Geografisk sted: København

Indlæg af johanschledermann »

Anders skrev:Jeg har også sådan et skab (vundet i valby sidste år) og har før tvangskarboneret. Det fungerer fint. Sæt det hele sammen og stop anstikkerpinden ned i det dovne øl, sæt tryk på og ryst fadet i en halv times tid. Det er nemmest hvis øllet er koldt... Hvis du efterfølgende lader det stå i et par dage bliver øllet også klart igen. Ulempen er selvfølgelig at når først du har stukket hul på en tønde kan du ikke tage den af igen!

God fornøjelse med din nyerhvervelse! Den vil bringe dig megen glæde :-)
/anders
Jeg har også tvangskarboneret på det..dog kun vand indtil videre. Det er jo hyldeblomstdrik-tiden, og det smager rigtig fint at blande med danskvand.

Med hensyn til ikke at kunne tage tønden af igen, så giver det selvfølgelig lidt begrænsninger. Men jeg har bestil en ekstra anstikker til den nette sum af 300 kr. Så kan man jo skifte mellem et par øl..eller øl og vand.
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"
Benjamin Franklin
Besvar

Tilbage til "Udstyr"