Tidligt gæringsstop?

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Christhecat
Indlæg: 13
Tilmeldt: 6. jul 2016, 18:10
Geografisk sted: Hillerød

Tidligt gæringsstop?

Indlæg af Christhecat »

Der er tale om min første bryg, så jeg spørger af ren mangel på erfaring.

Jeg har gang i en 10 liter "Herre Dubbel" og iflg. opskriften skulle jeg opleve OG=1062, og FG=1009 efter 14 dage.

Nu har bryggen gæret ved ca. 20°C i 7 dage, og der er ikke mere gang i boblerne. Jeg har så vovet at tage en vægtfylde der nu viser 1011.

Bør jeg have tålmodighed og kan jeg så forvente at komme ned på 1009 over de kommende 7 dag, eller skal jeg bare antage at det slutter her og så tappe på flasker i morgen?

- prøven smagte iøvrigt nogenlunde, men manglede selvfølgeligt lidt brus :-)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Tidligt gæringsstop?

Indlæg af Borg »

Du skal lade den stå endnu syv dage. Den kan muligvis dale et point mere, men vigtigst er det, at gæren får ryddet op efter sig.
Har du mulighed for det, så stil den så koldt som mulige tre dage efter igen. Gerne helt ned til 0 grader, men 5 grader er fint. Dermed bundfælder proteiner o.l., så din øl bliver mere klar (som i gennemsigtig).
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Christhecat
Indlæg: 13
Tilmeldt: 6. jul 2016, 18:10
Geografisk sted: Hillerød

Re: Tidligt gæringsstop?

Indlæg af Christhecat »

OK, - jeg lader den stå de næste 7 dage. men jeg skal væk i 10 dage derefter så jeg bliver nok nødt til at tappe der.
Bryggen er faktisk ret plumret nu, så det vil sikkert være godt at få den klaret lidt... men 5° kræver et køleskab.

Hvis jeg nu kan få det ind i et køleskab - kan man så lade den stå i 10-11 dage inden den tappes på flasker eller er det for lang tid?
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Tidligt gæringsstop?

Indlæg af Borg »

Christhecat skrev:OK, - jeg lader den stå de næste 7 dage. men jeg skal væk i 10 dage derefter så jeg bliver nok nødt til at tappe der.
Bryggen er faktisk ret plumret nu, så det vil sikkert være godt at få den klaret lidt... men 5° kræver et køleskab.

Hvis jeg nu kan få det ind i et køleskab - kan man så lade den stå i 10-11 dage inden den tappes på flasker eller er det for lang tid?
Du kan sagtens lade den stå koldt mens du er væk.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."