Eftersødning med laktose

Besvar
jackefyn
Indlæg: 4
Tilmeldt: 29. aug 2017, 16:26

Eftersødning med laktose

Indlæg af jackefyn »

Hjælp til en nybegynder

Har lavet en stout ... min første øl ...der er gæret ned til 1010... den mangler i den grad noget sødme ..
Har i andre tråde læst mig frem til 7 - 8 g. laktose pr liter ..

Spørgsmål ... hvordan gør jeg ...opløser jeg laktosen i kogende vand ... køler ned og tilsætter ...eller kan jeg smide laktosen direkte i ??
MSJ
Indlæg: 15
Tilmeldt: 15. nov 2015, 09:28
Geografisk sted: Holstebro

Re: Eftersødning med laktose

Indlæg af MSJ »

Jeg ville lave et lille opkog i vand, bare for at opløse og sanitere laktosen. Vi har lavet Sweet stout et par gange og da brugte vi 4-500g laktose. Jeg mener vi landede på 1024-26øe incl. Laktosen. Der sker næppe noget ved, at starte med de 7-10 pr. liter som du nævner og så kan du jo smage dig frem derfra.

Mvh. Martin
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"