Hej med jer
Jeg er kommet i tvivl om jeg har karboneret min hvede øl korrekt
Den blev lavet på kveik gær og gærede ved ca 25 grader
Men jeg tænkte ikke over den høje gæringstemperatur og tilsatte 7 g sukker pr liter
Er det helt ved siden af ?
Prøvede at åbne en efter 3 dage og den var helt død
Så hjææææælp skal bruge den i næste uge
Karbonering kveik
Re: Karbonering kveik
Nej, det synes jeg ikke er helt ved siden af.
Jeg regner med min. 14 dage ved flaskekarbonering af overgæret - så måske du kan få et hæderligt resultat.
Jeg håber det.
Hilsen
Freund
Jeg regner med min. 14 dage ved flaskekarbonering af overgæret - så måske du kan få et hæderligt resultat.
Jeg håber det.
Hilsen
Freund
Re: Karbonering kveik
Lars Garshol skriver:
If you want to bottle the beer, be aware that some of the kveiks flocculate so hard that they literally stick to the bottom. If there's no yeast left in suspension you won't get any carbonation. So you may want to add another yeast to get the carbonation.
Har du brugt Voss?
If you want to bottle the beer, be aware that some of the kveiks flocculate so hard that they literally stick to the bottom. If there's no yeast left in suspension you won't get any carbonation. So you may want to add another yeast to get the carbonation.
Har du brugt Voss?
Re: Karbonering kveik
Sillesfar afslørede i en anden tråd, at det er en WLP518 Opshaug der er brugt.
(Medium to high flocculation)
Jeg har ikke selv gæret med den/kveik i det hele taget, men håber ikke det er tilfældet at gæren har lagt sig så hårdt på bunden...
Hilsen
Freund
(Medium to high flocculation)
Jeg har ikke selv gæret med den/kveik i det hele taget, men håber ikke det er tilfældet at gæren har lagt sig så hårdt på bunden...
Hilsen
Freund

Re: Karbonering kveik
Hej igen
Er lige kommet hjem fra ferien og øllen blev straks prøve smagt
Yesss den er perfekt karboneret - det var bare min tålmodighed der var problemet
God sommer til jer alle :)
PS smagte noget fantastisk øl fra penyllan på Bornholm wow en oplevelse:)
Er lige kommet hjem fra ferien og øllen blev straks prøve smagt
Yesss den er perfekt karboneret - det var bare min tålmodighed der var problemet
God sommer til jer alle :)
PS smagte noget fantastisk øl fra penyllan på Bornholm wow en oplevelse:)