Side 1 af 1

På fad - hvornår?

: 15. feb 2008, 14:40
af tipo75
Hej alle sammen

Jeg er lidt usikker på hvor længe en Ale kan stå før den skal på fad (eller på flaske for den sags skyld)?
Den blev brygget for 3 uger siden, omstukket efter en uge og har siden da stået i en vinballon. Jeg vil gerne have den på et Corneliusfad, men den skal først drikkes - til et brag af en fest - om 3 uger. Så er der alt i alt gået 6 uger fra den blev brygget!!!

Er det bedst at få den på fad med det samme eller kan den godt stå de næste 3 uger på vinballon uden at tage skade? Der ligge et lille lag bundfald i ballonen nu, så kan jeg alternativt omstikke endnu engang?

Mange hilsner
Martin

: 15. feb 2008, 15:20
af mas
Jeg har flere gange haft øl stående i længere tid end 6 uger på plastspande uden problemer! Endda uden at omstikke! Men hvis du har tid nu er der på den anden side heller ikke grund til at vente!

Mvh

Thomas

: 15. feb 2008, 19:56
af jakobø
når først øllet er gæret færdigt tapper jeg når jeg har tid.
om det er efter en uge eller det er efter en månned det tager jeg ikke så tungt.
men du skal jo også lige beregne lidt tid til karbonering.

: 15. feb 2008, 23:28
af Nicky
Du kan lade den stå på gærkagen i ret mange uger, før øllet begynder at tage skade af det, så der har du ikke så meget at være nervøs over.

Når det er sagt, så ville jeg da, så hurtigt som muligt, få den smidt på fad, så den smule snask der kommer med over, kan nå at bundfælde, karboneringen blive rigtig osv.

: 16. feb 2008, 00:13
af Morten
Smid den på fad eller lad den stå et par uger endnu betyder ikke noget !