Brewferm Oud Vlaams Bruin

Besvar
Morduc
Indlæg: 11
Tilmeldt: 3. feb 2011, 16:52
Geografisk sted: Roskilde

Brewferm Oud Vlaams Bruin

Indlæg af Morduc »

har haft gang i den ovennævnte bryg.
men den gærede kun i 3 dage,
den har herefter stået yderligere 4 dage, hvor jeg prøvede at få gang i gæringen på forskellige måder.
igår fik jeg så et hydrometer og målede så vægtfylden som lå på 1010 hvilket jo er perfekt.
Undrer mig bare over den kan være færdig gæret med kun 3 dages gæring. nogen der kan forklare dette?
Med Venlig Hilsen Morten
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Brewferm Oud Vlaams Bruin

Indlæg af Morten L »

God iltning, frisk gær rette gærmængde og gode næringsforhold for gæren.

Mine overgærede er meget sjældent mere end 3 dage om at gære ned, de første 80-90% sker som regel i løbet af de første 36 timer.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Brewferm Oud Vlaams Bruin

Indlæg af Borg »

Helt enig i, at det ikke er usædvanlig, når de rette forhold er til stede.
Jeg bryggede i lørdags, pitchede ved 19-tiden, gæringen var i gang ved 23-tiden, og i dag, mandag, sker der ikke meget mere i gærrøret. Har ikke målt FG, men den er helt sikkert meget tæt på target.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"