Hejsa
Min første øl er på gærtanken nu, men gæringen ser ud til at være stoppet.
Jeg målte min OG til 1062 (ifølge opskrift 1065), smed øllet på gærtanken hvor den har gæret ved ca. 22 grader i 7 dage. Derefter tog jeg en måling, som så var på 1021, har siden ladet den stå en uge mere, og den er stadig på 1021. De sidste 2 dage har øllet stået ved ca. 15 grader. Øllet er blevet meget mere klart, dog ikke helt klart.
Spørgsmålet er så, skal jeg faske det nu eller lade det stå yderligere en uge evt. for at se om det gærer endnu længere ned??
Den skulle ifølge opskrift ende på FG 1017
Mvh
Lars
Gæring stoppet
Re: Gæring stoppet
skriver opskriften noget om hvad den FG skulle lande på?
Re: Gæring stoppet
Når den ikke har flyttet sig på en uge, hjælper det ikke at lade den stå længere. Men af en førstegangs-bryg, er du dog pænt tæt på FG.
Jeg ville flaske den nu, lade den sukkerkarbonere 7-10 dage, og så lagre den koldt i en måneds tid. Så er den klar.
For at kunne hjælpe med at fide ud af, hvor "problemet" er opstået, må du fortælle lidt mere om din brygning. Var det ekstrakt eller all-grain, mæsketemperatur, iltning, urtmængde, gærmængde og -type o.l.
Jeg ville flaske den nu, lade den sukkerkarbonere 7-10 dage, og så lagre den koldt i en måneds tid. Så er den klar.
For at kunne hjælpe med at fide ud af, hvor "problemet" er opstået, må du fortælle lidt mere om din brygning. Var det ekstrakt eller all-grain, mæsketemperatur, iltning, urtmængde, gærmængde og -type o.l.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gæring stoppet
Ja den skulle ende på 1017
Re: Gæring stoppet
Det var en all grain brygning, og jeg har selv en ide om at det var fordi jeg i perioder mæskede ved 69,5 grader.
Urten blev iltet godt inden gæren blev hældt i, en belgian abbey 2 fra wyeast, som smackede rigtig fint i løbet af 3 timer.
22 liter øl endte jeg op med efter endt brygning, og bortset fra den til tider høje temp. under mæskningen forløb hele bryggeriet ellers fint.
Lars
Urten blev iltet godt inden gæren blev hældt i, en belgian abbey 2 fra wyeast, som smackede rigtig fint i løbet af 3 timer.
22 liter øl endte jeg op med efter endt brygning, og bortset fra den til tider høje temp. under mæskningen forløb hele bryggeriet ellers fint.
Lars
Re: Gæring stoppet
Der er ikke tvivl om, at det er den høje mæsketemperatur der bærer skylden. Det andet lyder helt rigtigt.
Få den bare flasket og nyd den så, mens du brygger din næste øl (hvis du kan vænte så længe...).
Få den bare flasket og nyd den så, mens du brygger din næste øl (hvis du kan vænte så længe...).
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gæring stoppet
Ja, jeg må lige lære at styre mit gasblus lidt bedre, og det sker jo kun hvis jeg brygger lidt mere. haha
De bliver flasket på søndag.
Tak for hjælpen
De bliver flasket på søndag.
Tak for hjælpen
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Gæring stoppet
Altså 69 C er jo udelukkende Alfa aktivitet – altså lange uforgærbare sukker molekyler !!! (= høj FG) Spørgsmålet er om hvor mange Beta enzyner der overlever 69 C selvom du sænker temperaturen igen… som det andet indlæg antydede, omsætningen går lynhurtigt !!!
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=7&t=3475
men du får så en fyldig øl…
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=7&t=3475
men du får så en fyldig øl…