Beersmith hjælp

Alm. Nybegynder hjælp.
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Hej jeg har lige købt beersmith og skal prøve at rode lidt med det.
Det kan jo en del må man sige og er lidt uoverskueligt til at starte med syntes jeg, men det kommer nok

Jeg skal have lavet 3 opskrifter som jeg skal prøve at bruge på den Brauimeister 20L jeg har lejet i neste uge.

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til hvordan jeg skal skrive mit udstyr ind, hvordan skal jeg stille følgende ting så de passer til det system ?
Batch Size:
Mash Volume:
Boil Volume:
Mash Tun Weight:
Evaporation Rate:

Jeg har aldrig helt fundet ud af det med "batch size og Boil volume" (heller ikke på beercalc) nok bare mig der ikke helt fatter det :-)
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Boje
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Boje »

Hej Gunni !

Hvis du ikke allerde har fundet det er her måske lidt hjælp at hente.

http://www.haandbryggeriet.dk/gfx/bruge ... rSmith.pdf

Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Morten L »

Prøv denne lille guide som Martin Rantzau har lavet
http://www.haandbryggeriet.dk/gfx/bruge ... rSmith.pdf
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Boje
Indlæg: 726
Tilmeldt: 4. nov 2007, 22:45
Geografisk sted: 6310 Broager

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Boje »

@ Morten !

Forlangsom ;-)

Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Hey tak den kendte jeg ikke, Jeg vil straks gå i gang med at læse den...

Det er sku en god guide det der nu blev jeg en del klogere
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Er der nogen der har et godt udgangspunkt for en vandprofil ?

Mit eget vandværk har slet ikke den slags info de skriver kun om nitrit indhold osv.
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Truntebryg »

Er det Dianalund vand - eller skellebjerg eller Verup ?
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Dianalund vandværk.
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Truntebryg »

http://jupiter.geus.dk/JupiterWWW/boreS ... id=1117198

Ca......... 79 ppm
Mg.......... 8
Na ......... 27
SO4 ....... 29
Cl ...::.... 25
HC03 .... 310

Gå ind i ”Tools”, vælg ”Water Profile” og indtast tallene og gem det. Så er de der til næste gang.
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Det er sku godt fundet Trunte tak for det.
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Jeg bruger lige samme tråd til endnu et spørgsmål.

I beersmith under Carbonering kan man kun vælge "Corn Suger" jeg bruger bare helt almindeligt dansk sukker fra Roer :-)

Er der noget jeg skal tage hensyn til med dette ?
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Borg »

Nix. Indholdet af forgærbart sukker er stort set det samme.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Ousen
Co-Admin
Indlæg: 360
Tilmeldt: 7. jun 2009, 08:41
Geografisk sted: Fredericia
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Ousen »

Prøvede lige at taste det ind i en Android App. Home Brew Calculators

2.5 co2, 25 liter og 20 grader.

Almindeligt sukrose: ca 157 g
Corn sugar: ca 173 g
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af Gunni »

Enu en gang tak for hjælpen

Det ser ud til at det om ikke andet er næsten det samme.
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Beersmith hjælp

Indlæg af admin »

Jeg bruger brewzor beta 3 på min android :-)

Jens
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."