Mande-bryg

Besvar
Brugeravatar
Benjamin
Indlæg: 826
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Mande-bryg

Indlæg af Benjamin »

når mænd brygger, desværre forstår jeg ikke tysk, men det hele taler for sig selv :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qBylkE7RROU" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Billebryg
Indlæg: 50
Tilmeldt: 20. aug 2012, 08:29
Geografisk sted: 2700 Brønshøj

Re: Mande-bryg

Indlæg af Billebryg »

Benjamin skrev:når mænd brygger, desværre forstår jeg ikke tysk, men det hele taler for sig selv :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qBylkE7RROU" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er go humor :-)
Forstår heller ikke tysk, men det var noget med, Bryg det og drik det!
vh. Kim Bille - Billebryg
Jens W
Indlæg: 287
Tilmeldt: 9. jun 2011, 20:37
Geografisk sted: Odense

Re: Mande-bryg

Indlæg af Jens W »

Det er jo direkte fimset, det vi andre laver...
To plus to er fire
Fotojensen
Indlæg: 630
Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
Geografisk sted: Odense sø

Re: Mande-bryg

Indlæg af Fotojensen »

Helt kanon, antal kilo humle ved 30 min. er 1.5 kg på 500 liter, jeg tror ikke de eftergyede så de endte nok med ca. 400 liter øl fik desværre ikke fat i gær mængden, men det er sikker en seriøs starter :)
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
kristian
Indlæg: 56
Tilmeldt: 3. okt 2012, 13:47

Lagring

Indlæg af kristian »

Gør det nogen forskel om man lagrer sine flasker øl liggende eller stående. Kristian
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Mande-bryg

Indlæg af MonkeyBrew »

Ja en lille smule. Hvis de ligger ned vil gæren samle sig op ad siden af flasken. Når den så skal drikkes bliver gæren hvirvlet rundt i flasken og gør øllet uklart. For nogen er det ligegyldigt, for andre ikke. Jeg har altid flaskerne stående af vane. Jeg har normalt intet imod lidt gær i øllet.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
DanGJensen
Indlæg: 381
Tilmeldt: 23. dec 2010, 11:04
Geografisk sted: Hirtshals(Nordjylland)

Re: Mande-bryg

Indlæg af DanGJensen »

Det skal nok blive til øl, men hygiejne kender de vist ikke til :P
http://www.pronetic.dk - Værdiskabende IT-infrastruktur til det danske erhvervsliv!
Brugeravatar
mgades
Indlæg: 144
Tilmeldt: 16. sep 2012, 09:51
Geografisk sted: 6230 Rødekro
Kontakt:

Mande-bryg

Indlæg af mgades »

Imponerende. Utroligt at det ikke blev inficeret sådan som de sviner og plasker rundt. Men kudos til deres mængder og metoder :)
De rehydrede vist 500 g Saflager W-34/70. Første gang jeg hører om deres måde at flaskekarbonere med 10% af den oprindelige urt.
--
Morten Gade Sørensen
RDWHAHB
http://beer.gadecs.com
Hønsetyv
Indlæg: 4
Tilmeldt: 15. nov 2010, 12:08

Re: Mande-bryg

Indlæg af Hønsetyv »

mgades skrev:Imponerende. Utroligt at det ikke blev inficeret sådan som de sviner og plasker rundt. Men kudos til deres mængder og metoder :)
De rehydrede vist 500 g Saflager W-34/70. Første gang jeg hører om deres måde at flaskekarbonere med 10% af den oprindelige urt.
Det er 100% i stil med "Reinheitsgebot", altså: Malt, humle og gær.
Vi andre vinder så en lille % ekstra via sukkeret.

De brugte:
100kg malt
700l vand
1,5kg humle (delt i 2)
½kg gær

Og fik 508liter (pilsner?) øl.

Men de havde det unægteligt sjovt og så bliver arbejde jo leg ;-)
Brugeravatar
Benjamin
Indlæg: 826
Tilmeldt: 7. nov 2011, 11:14

Re: Mande-bryg

Indlæg af Benjamin »

GrovBryg, ham fluesmækkeren har nogle rustfri-500L kar, måske også nogle "tønder i RF. kæder, taljer, og rør, mon ikke hele molevitten ka være i 500L érn. når det hviler. mens 400L øl -bare skal drikkes?
FORSLAG: man ku lave en investerings-klub, der købte grejet, (en havde nok et sted, hvor det ku stå, måske også brygges på). det ku også komme op på en trailer. øllet kan, fordeles på deltagere, der medbringer gærspande, selv flasker o.l.
En har personligt, den drøm at der ku laves et fælles bryg på eks. BrewCamp,
Måske er det et problem, at finde Brygmestre? :-)
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"