Side 1 af 1

Mande-bryg

: 9. aug 2013, 00:00
af Benjamin
når mænd brygger, desværre forstår jeg ikke tysk, men det hele taler for sig selv :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qBylkE7RROU" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mande-bryg

: 9. aug 2013, 00:16
af Billebryg
Benjamin skrev:når mænd brygger, desværre forstår jeg ikke tysk, men det hele taler for sig selv :-)
http://www.youtube.com/watch?v=qBylkE7RROU" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er go humor :-)
Forstår heller ikke tysk, men det var noget med, Bryg det og drik det!

Re: Mande-bryg

: 9. aug 2013, 00:25
af Jens W
Det er jo direkte fimset, det vi andre laver...

Re: Mande-bryg

: 9. aug 2013, 02:05
af Fotojensen
Helt kanon, antal kilo humle ved 30 min. er 1.5 kg på 500 liter, jeg tror ikke de eftergyede så de endte nok med ca. 400 liter øl fik desværre ikke fat i gær mængden, men det er sikker en seriøs starter :)

Lagring

: 9. aug 2013, 12:15
af kristian
Gør det nogen forskel om man lagrer sine flasker øl liggende eller stående. Kristian

Re: Mande-bryg

: 9. aug 2013, 14:02
af MonkeyBrew
Ja en lille smule. Hvis de ligger ned vil gæren samle sig op ad siden af flasken. Når den så skal drikkes bliver gæren hvirvlet rundt i flasken og gør øllet uklart. For nogen er det ligegyldigt, for andre ikke. Jeg har altid flaskerne stående af vane. Jeg har normalt intet imod lidt gær i øllet.

Re: Mande-bryg

: 25. aug 2013, 15:44
af DanGJensen
Det skal nok blive til øl, men hygiejne kender de vist ikke til :P

Mande-bryg

: 26. aug 2013, 22:23
af mgades
Imponerende. Utroligt at det ikke blev inficeret sådan som de sviner og plasker rundt. Men kudos til deres mængder og metoder :)
De rehydrede vist 500 g Saflager W-34/70. Første gang jeg hører om deres måde at flaskekarbonere med 10% af den oprindelige urt.

Re: Mande-bryg

: 1. sep 2013, 03:08
af Hønsetyv
mgades skrev:Imponerende. Utroligt at det ikke blev inficeret sådan som de sviner og plasker rundt. Men kudos til deres mængder og metoder :)
De rehydrede vist 500 g Saflager W-34/70. Første gang jeg hører om deres måde at flaskekarbonere med 10% af den oprindelige urt.
Det er 100% i stil med "Reinheitsgebot", altså: Malt, humle og gær.
Vi andre vinder så en lille % ekstra via sukkeret.

De brugte:
100kg malt
700l vand
1,5kg humle (delt i 2)
½kg gær

Og fik 508liter (pilsner?) øl.

Men de havde det unægteligt sjovt og så bliver arbejde jo leg ;-)

Re: Mande-bryg

: 14. sep 2013, 12:51
af Benjamin
GrovBryg, ham fluesmækkeren har nogle rustfri-500L kar, måske også nogle "tønder i RF. kæder, taljer, og rør, mon ikke hele molevitten ka være i 500L érn. når det hviler. mens 400L øl -bare skal drikkes?
FORSLAG: man ku lave en investerings-klub, der købte grejet, (en havde nok et sted, hvor det ku stå, måske også brygges på). det ku også komme op på en trailer. øllet kan, fordeles på deltagere, der medbringer gærspande, selv flasker o.l.
En har personligt, den drøm at der ku laves et fælles bryg på eks. BrewCamp,
Måske er det et problem, at finde Brygmestre? :-)