Jeg bruger Blichmanns Therminator pladekøler i mit nye bryggeri, og deres Hoprocket som for-filter før et y strain-filter ved urt indgang.
Jeg vil undgå at få små snask ind i pladekøleren. Men som det kører oftest er jeg ikke tilfreds med flowet gennem det setup.
Har nogen gode forslag til et filter før y-staineren der kan køre 200 liter urt igennem med et godt flow uden problemer ?
Therminator og filter
Therminator og filter
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Therminator og filter
Vi bruger den største af disse, fungerer fantastiskk.larsen skrev:Jeg bruger Blichmanns Therminator pladekøler i mit nye bryggeri, og deres Hoprocket som for-filter før et y strain-filter ved urt indgang.
Jeg vil undgå at få små snask ind i pladekøleren. Men som det kører oftest er jeg ikke tilfreds med flowet gennem det setup.
Har nogen gode forslag til et filter før y-staineren der kan køre 200 liter urt igennem med et godt flow uden problemer ?
http://www.stainlessbrewing.com/Hop-Spi ... p_158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Men ikke helt gratis :-)
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Therminator og filter
Bare for at være lidt nysgerrig, hvad koster den leveret i Danmark?
Og skal vi ikke snart se nogle billeder af det nye anlæg i brygger på.
Og skal vi ikke snart se nogle billeder af det nye anlæg i brygger på.
Morten L skrev:Vi bruger den største af disse, fungerer fantastiskk.larsen skrev:Jeg bruger Blichmanns Therminator pladekøler i mit nye bryggeri, og deres Hoprocket som for-filter før et y strain-filter ved urt indgang.
Jeg vil undgå at få små snask ind i pladekøleren. Men som det kører oftest er jeg ikke tilfreds med flowet gennem det setup.
Har nogen gode forslag til et filter før y-staineren der kan køre 200 liter urt igennem med et godt flow uden problemer ?
http://www.stainlessbrewing.com/Hop-Spi ... p_158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Men ikke helt gratis :-)
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Therminator og filter
Jeg skal ikke kunne sige hvad den koster, da en af mine kolleger sørgede for at tage den med hjem til mig :)Dan Jørgensen skrev:Bare for at være lidt nysgerrig, hvad koster den leveret i Danmark?
Og skal vi ikke snart se nogle billeder af det nye anlæg i brygger på.Morten L skrev:Vi bruger den største af disse, fungerer fantastiskk.larsen skrev:Jeg bruger Blichmanns Therminator pladekøler i mit nye bryggeri, og deres Hoprocket som for-filter før et y strain-filter ved urt indgang.
Jeg vil undgå at få små snask ind i pladekøleren. Men som det kører oftest er jeg ikke tilfreds med flowet gennem det setup.
Har nogen gode forslag til et filter før y-staineren der kan køre 200 liter urt igennem med et godt flow uden problemer ?
http://www.stainlessbrewing.com/Hop-Spi ... p_158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Men ikke helt gratis :-)
Og billeder må vi lige finde ud af
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Therminator og filter
[quote="Dan Jørgensen"]Bare for at være lidt nysgerrig, hvad koster den leveret i Danmark?
Og skal vi ikke snart se nogle billeder af det nye anlæg i brygger på.
http://www.humlepraxis.dk/bryggeriet-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
Og skal vi ikke snart se nogle billeder af det nye anlæg i brygger på.
http://www.humlepraxis.dk/bryggeriet-2/" onclick="window.open(this.href);return false;
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Sv: Therminator og filter
En løsning kunne værre en whirlpool de sidste 20 min inden kølning og et fornuftigt grydefilter der trækker fra bunden i siden af gryden. Og drop så skidt samleren, den kan alligevel ikke tage ret meget og stopper for memt til. Og samtidig vil du alligevel have det renset inden.
Jeg har bukket denne så jeg slap for at lave flere huller i gryden.



Vi skal selvfølgelig sørge for et ordenligt hotbreak, der fiskes op af gryde med en hulske. De sidste 10 min før jeg slutter køleren til kører jeg med whirlpoolarmen og fuld skrald på solar pumpen, så sættes den desinfiserede pladekøler til og køre med kogende urt igennem i 10 min. Så kan humleraketten sættes til hvis det passer til brygget. Så tændes kølevandet. Urten ledes stadig tilbage i gryden, så vi hurtigst muligt får stoppet kogningen af den sidst tilsatte humle. Når vi rammer 45-50 grader flytte jeg whirlpool armen over i gærspanden og skruer ned for pumpen. Når der er tappet færdigt ligger der en fin bunke trub i midten af gryden. Det brand lune kølevand kan du evt. Skylle køleren modsat igennem med.
Det gælder vel om at få det så varmt som muligt.
Vh. Peter.
Jeg har bukket denne så jeg slap for at lave flere huller i gryden.



Vi skal selvfølgelig sørge for et ordenligt hotbreak, der fiskes op af gryde med en hulske. De sidste 10 min før jeg slutter køleren til kører jeg med whirlpoolarmen og fuld skrald på solar pumpen, så sættes den desinfiserede pladekøler til og køre med kogende urt igennem i 10 min. Så kan humleraketten sættes til hvis det passer til brygget. Så tændes kølevandet. Urten ledes stadig tilbage i gryden, så vi hurtigst muligt får stoppet kogningen af den sidst tilsatte humle. Når vi rammer 45-50 grader flytte jeg whirlpool armen over i gærspanden og skruer ned for pumpen. Når der er tappet færdigt ligger der en fin bunke trub i midten af gryden. Det brand lune kølevand kan du evt. Skylle køleren modsat igennem med.
Det gælder vel om at få det så varmt som muligt.
Vh. Peter.
Re: Therminator og filter
En Y-strainer er jo ganske lille som regel, og jeg kan ikke se det er en særlig god ide at have på, da den nok vil begræsen flowet voldsomt.
Jeg bruger blade og ikke pellets. Disse blokerer af min bazooka-screen og holder dermed en masse trub tilbage. Det hele pumpes igennem Therminatoren og det fungerer ganske fint.
Jeg bruger blade og ikke pellets. Disse blokerer af min bazooka-screen og holder dermed en masse trub tilbage. Det hele pumpes igennem Therminatoren og det fungerer ganske fint.
To plus to er fire