Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Hej Alle,
Jeg har 25 kg Marris Otter Pale Ale malt, som jeg ikke kan bruge til regulær ølbrygning, da jeg ikke har noget information om den.
Mine hensigt er at tage 5 X 5 kg og mæske ved forskellige temperaturer for at se hvor FG ender efter endt gæring. Gæringen bliver bevidst overpitchet og placeret varmt, for at få gang i processen. Selvfølgelig vil det være den samme gær og OG osv. så det er nemmest at sammenligne.
Som udgangs punkt tænker jeg at følgende temperaturer kunne være interessante at prøve:
64 grader i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
66 grader i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
66 grader i 60 minutter - 76 grader i 5 minutter - Sparging ved 78 grader
67 garder i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
68 grader i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
Er der nogen der har nogen kommentarer. Eller er der andre temperaturer, der kunne være interessante??? Jeg bruger primært enkelt infusion, så det vil være der min interesse er.....
Hygge
Jeg har 25 kg Marris Otter Pale Ale malt, som jeg ikke kan bruge til regulær ølbrygning, da jeg ikke har noget information om den.
Mine hensigt er at tage 5 X 5 kg og mæske ved forskellige temperaturer for at se hvor FG ender efter endt gæring. Gæringen bliver bevidst overpitchet og placeret varmt, for at få gang i processen. Selvfølgelig vil det være den samme gær og OG osv. så det er nemmest at sammenligne.
Som udgangs punkt tænker jeg at følgende temperaturer kunne være interessante at prøve:
64 grader i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
66 grader i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
66 grader i 60 minutter - 76 grader i 5 minutter - Sparging ved 78 grader
67 garder i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
68 grader i 60 minutter - Sparging ved 78 grader
Er der nogen der har nogen kommentarer. Eller er der andre temperaturer, der kunne være interessante??? Jeg bruger primært enkelt infusion, så det vil være der min interesse er.....
Hygge
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Hvilken type information er du mangler vedr malten?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Bl.a. hvor gammel den er :-) - Jeg tog den med i en byttehandel i foråret....MonkeyBrew skrev:Hvilken type information er du mangler vedr malten?
Jeg har rigeligt med malt, så denne må lade livet i en evt. god sags tjeneste
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Hæhæ, alt for det gode øls skyld. ;)Goldenhammer skrev:Bl.a. hvor gammel den er :-) - Jeg tog den med i en byttehandel i foråret....MonkeyBrew skrev:Hvilken type information er du mangler vedr malten?
Jeg har rigeligt med malt, så denne må lade livet i en evt. god sags tjeneste
Hvis det er under 2 år gammelt burde der ikke være det store i vejen. Man kan også blande det med frisk malt for at udnytte deres enzymer til at opnå korrekt udnyttelse.
Vil du bare lave urt uden humle eller bliver de til regulær øl?
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Jeg regner med at koge det uden humle.MonkeyBrew skrev:Hæhæ, alt for det gode øls skyld. ;)Goldenhammer skrev:Bl.a. hvor gammel den er :-) - Jeg tog den med i en byttehandel i foråret....MonkeyBrew skrev:Hvilken type information er du mangler vedr malten?
Jeg har rigeligt med malt, så denne må lade livet i en evt. god sags tjeneste
Hvis det er under 2 år gammelt burde der ikke være det store i vejen. Man kan også blande det med frisk malt for at udnytte deres enzymer til at opnå korrekt udnyttelse.
Vil du bare lave urt uden humle eller bliver de til regulær øl?
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Spændende.
Hvor meget vand vil du bruge til mæskningen?
Hvor meget vand vil du bruge til mæskningen?
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Det er bare et skide godt projekt, glæder mig til at læse updates :)
Men jeg synes godt nok det ville være synd bare at hælde øllet i afløbet. Du kunne i princippet lave 5 forskellige SMaSH bryg uden at det ville påvirke dit eksperiment, og så høste viden på humle-fronten også.
Bare et forslag :)
Jeg lavede en ok SMaSH af M.O. og Citra:
67 grader i 60 min
72 grader i 20 min
76 grade i 10 min
OG 1.046 FG 1.013
US-05 (attenuation 73-80%)
Smagte godt, men manglede krop.
Christian
Haandbryggeriet Jenslev
Men jeg synes godt nok det ville være synd bare at hælde øllet i afløbet. Du kunne i princippet lave 5 forskellige SMaSH bryg uden at det ville påvirke dit eksperiment, og så høste viden på humle-fronten også.
Bare et forslag :)
Jeg lavede en ok SMaSH af M.O. og Citra:
67 grader i 60 min
72 grader i 20 min
76 grade i 10 min
OG 1.046 FG 1.013
US-05 (attenuation 73-80%)
Smagte godt, men manglede krop.
Christian
Haandbryggeriet Jenslev
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 22:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Destiller skidtet og lav whisky hvis det alligevel bare skal ud. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Jeg kan godt se hvor det her bærer henad.................
OK så - 5 X 20 liter SMaSH Golden Ale på cirka 5% - Gæret på US-05 - med 100 gram humle i hver - Vand er 60/40 af RO vand og hårdt Nordsjællandsk postevand - Ph justeret til 5,4 med mælkesyre:
64 gr./60 min - Simcoe SMash - IBU: 41 (Her skulle Beta-amylasen toppe)
66 gr./60 min - Galaxy SMash - IBU: 44
67 gr./60 min - Mosiac SMaSH - IBU: 35
68 gr./60 min - Northdown SMaSH - IBU: 27
70 gr./60 min - Columbus SMaSH - IBU: 48 (Her skulle Alfa-Amylasen toppe)
Så er det vel samle data - interpolere og sammenligne med hvad jeg ellers har kunnet snuse mig frem til - se vedhæftet billede.
Jeg har allerede 50 Liter undergæret porter, der står og bobler. Jeg har planlagt og indkøbt til 2 X 50 liter AIPA og 1 X 50 Liter Strong Ale. Jeg har flasket cirka 100 Liter for et par måneder siden
Så hvis det her kan drikkes ender jeg op med cirka 400 Liter øl i løbet af foråret. Det er lige til en sommerfest!!!
Jeg må vist hellere ringe til min humle-pusher..... igen
Højt Skum!
OK så - 5 X 20 liter SMaSH Golden Ale på cirka 5% - Gæret på US-05 - med 100 gram humle i hver - Vand er 60/40 af RO vand og hårdt Nordsjællandsk postevand - Ph justeret til 5,4 med mælkesyre:
64 gr./60 min - Simcoe SMash - IBU: 41 (Her skulle Beta-amylasen toppe)
66 gr./60 min - Galaxy SMash - IBU: 44
67 gr./60 min - Mosiac SMaSH - IBU: 35
68 gr./60 min - Northdown SMaSH - IBU: 27
70 gr./60 min - Columbus SMaSH - IBU: 48 (Her skulle Alfa-Amylasen toppe)
Så er det vel samle data - interpolere og sammenligne med hvad jeg ellers har kunnet snuse mig frem til - se vedhæftet billede.
Jeg har allerede 50 Liter undergæret porter, der står og bobler. Jeg har planlagt og indkøbt til 2 X 50 liter AIPA og 1 X 50 Liter Strong Ale. Jeg har flasket cirka 100 Liter for et par måneder siden
Så hvis det her kan drikkes ender jeg op med cirka 400 Liter øl i løbet af foråret. Det er lige til en sommerfest!!!
Jeg må vist hellere ringe til min humle-pusher..... igen
Højt Skum!
- Vedhæftede filer
-
- Enkeltinfusion stivelse omdannelse.JPG (111.82 KiB) Vist 6833 gange
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Det er en meget passende lagerbeholdning. Det giver ro i maven, at man til enhver tid har mulighed for at banke en bette fest ned. ;-))Goldenhammer skrev:Så hvis det her kan drikkes ender jeg op med cirka 400 Liter øl i løbet af foråret. Det er lige til en sommerfest!!!
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 13:36
- Kontakt:
Re: Forsøg med enkelt infusions mæskning ved forsk. Temp.
Jeg har en BM 50 Liter og den korte maltpibe, som jeg har tænkt mig at bruge.laurlur skrev:Spændende.
Hvor meget vand vil du bruge til mæskningen?
Så forholdet bliver ret højt med 23 liter vand til 5 kg malt.
Normalt med min BM, så mæsker jeg to gange for at få noget punch i øllet.
mvh
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Martin Guldhammer
https://www.facebook.com/groups/Guldhammer.Beer.Club" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/guldhammer.nanobryg" onclick="window.open(this.href);return false;