Har efter lidt søgen rundt på nettet, læst at man brugte enebær, røllike, malurt, bynke, egebark og porse til at krydre sit Biórr (stærkøl) og alu (øl) med. Kender nogen til butikker som forhandler disse krydderier. Jeg kunne godt bruge lidt indput vedr. mængde og kogetider på disse krydderier, er der nogle der har erfaringer med dette.
Hilsen
Ole
Krydderier til "GAMMEL DANSK ALE"
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Grå bynke vokser over alt :
http://da.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A5-Bynke
Røllike:
http://www.dr.dk/DR2/Urt/Planter+i+Urt/ ... 102444.htm
http://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_R%C3%B8llike
Ene (enebær):
http://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_Ene
http://da.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A5-Bynke
Røllike:
http://www.dr.dk/DR2/Urt/Planter+i+Urt/ ... 102444.htm
http://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_R%C3%B8llike
Ene (enebær):
http://da.wikipedia.org/wiki/Almindelig_Ene
Her er lidt noter om røllike og porse, som jeg har indsamlet fra forskellige kilder:
RØLLIKE
Kan delvis erstatte humle hvilket det også gjorde i hensvunde tider. Røllike indeholder garvesyre og virker nedfældende på æggehvidestoffer i urten. Det farver også grønt. Ved tilsætning ved urtkogning af 5-10 g pr. 20-25L giver det øllet en gulgrønlig farve.
PORSE
Porse antages at give en bitterhed, der svarer til en humle med 20% alfasyre. Porsen afgiver dog bitterheden langt hurtigere end humle.
Porse er meget stærkt smagende og bittert. 3-5 g pr. 20-25L er tilstrækkeligt.
RØLLIKE
Kan delvis erstatte humle hvilket det også gjorde i hensvunde tider. Røllike indeholder garvesyre og virker nedfældende på æggehvidestoffer i urten. Det farver også grønt. Ved tilsætning ved urtkogning af 5-10 g pr. 20-25L giver det øllet en gulgrønlig farve.
PORSE
Porse antages at give en bitterhed, der svarer til en humle med 20% alfasyre. Porsen afgiver dog bitterheden langt hurtigere end humle.
Porse er meget stærkt smagende og bittert. 3-5 g pr. 20-25L er tilstrækkeligt.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Der er hjælp at hente på www.biopix.dk her kan du se billeder af stort set alle slags planter. Så mon ikke det skulle være muligt af finde ingredienserne i naturen