hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Hejsa Brygfolk
Jeg kan ikke helt forstå det med at skulle omstikke ens bryg for at gære videre.....
- hvor vigtigt er det?
- samt hvilken betydning har det?
Photografen
Jeg kan ikke helt forstå det med at skulle omstikke ens bryg for at gære videre.....
- hvor vigtigt er det?
- samt hvilken betydning har det?
Photografen
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Det er fuldstændigt unødvendigt.
Jeg har brygget 85 gang og har aldrig stukket om. Et coldcrash inden flaskning, gør let øllen klar.
Jeg har brygget 85 gang og har aldrig stukket om. Et coldcrash inden flaskning, gør let øllen klar.
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Et eller andet sted super dejligt at læse at det er noget "opreklameret fis" :-)....men kan samtidig se at der er 102 der har været inde og se indlægget, er I alle enige?
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
For mig er det ca. 50/50 om der bliver omstukket eller ej.
Jeg har ikke mulighed for at coldcrashe og jeg kan godt lide at lade øllet lagre lidt på anden gærspand efter omstikning, så for mig giver det fin mening at gøre det - og jeg synes faktisk at det gør det lidt nemmere at have med at gøre :)
Jeg har ikke mulighed for at coldcrashe og jeg kan godt lide at lade øllet lagre lidt på anden gærspand efter omstikning, så for mig giver det fin mening at gøre det - og jeg synes faktisk at det gør det lidt nemmere at have med at gøre :)
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Hvis man tyr til litteraturen, er der skriverier om, at hvis man lader øllet stå på gærkagen for længe, kan det give bismag. Jeg os tak selv indtil jeg fik en konisk tank hvor jeg kan lukke det bundfældede gær ud.
Der er dog mindst lige så mange skriverier om, at det ikke betyder noget. Noget af det sjove ved brygning er at prøve sig frem og finde ud af, hvad der passer bedst for dig. God fornøjelse.
Der er dog mindst lige så mange skriverier om, at det ikke betyder noget. Noget af det sjove ved brygning er at prøve sig frem og finde ud af, hvad der passer bedst for dig. God fornøjelse.
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Vi har brygget over 50 og aldrig stukket om.
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
jeg har brygget over 108 bryg a 25 L og har aldrig "omstukket" køler til 0° et par dage, klart. dejligt øl....
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Jeg har omstukket en enkelt gang - det var mit første bryg.
Syntes dog det var for bøvlet i forhold til, hvad jeg fik ud af det, så siden har jeg coldcrashet ... og været tilfreds med det.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Syntes dog det var for bøvlet i forhold til, hvad jeg fik ud af det, så siden har jeg coldcrashet ... og været tilfreds med det.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 153
- Tilmeldt: 11. sep 2017, 20:50
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Mange tak for jeres indslag. Jeg tænker nok at jeg heller ikke vil omstikke....ret tit om nogensinde :-)
God weekend til alle
God weekend til alle
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Jeg stikker altid om. Men det handler ikke om at dele gæringen op. Det handler om ikke at få bundfald med, når der tappes på fad eller flaske.
Min teori baseret på ca. 100 bryg er, at øllet har bedst af at blive på gærkagen til det er stort set færdigt, 3-4 uger. Så er der masser af gær til at rydde op i de uønskede smagsstoffer, efter at den egentlige gæring er overstået. 1-2 dage før tapning stikker jeg om og får så intet bundfald med over ved tapning.
Hvis det er et bryg, som jeg af en eller anden grund lader stå meget længe på gærspanden, så stikker jeg om efter 3-4 uger. Bare for en sikkerheds skyld for ikke at få uønsket smag fra gærkagen over længere tid.
Min teori baseret på ca. 100 bryg er, at øllet har bedst af at blive på gærkagen til det er stort set færdigt, 3-4 uger. Så er der masser af gær til at rydde op i de uønskede smagsstoffer, efter at den egentlige gæring er overstået. 1-2 dage før tapning stikker jeg om og får så intet bundfald med over ved tapning.
Hvis det er et bryg, som jeg af en eller anden grund lader stå meget længe på gærspanden, så stikker jeg om efter 3-4 uger. Bare for en sikkerheds skyld for ikke at få uønsket smag fra gærkagen over længere tid.
Re: hvormange gære 2 gange og er det vigtigt
Har haft en Brown Ale og en Pale Ale stående siden februar. Flaskede dem her i påsken.
Ingen bismage, men ultra klart øl. Lad være med at flytte på spanden når du tømmer den, så forholder gærkagen sig i ro.
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
Ingen bismage, men ultra klart øl. Lad være med at flytte på spanden når du tømmer den, så forholder gærkagen sig i ro.
Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
- Ludvig Holberg