Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg tror det er vanskeligt at svare helt håndfast på. Jeg har en ide om, at fx. alkoholprocenten gør en forskel på hvor hurtigt/meget der trækkes ud.
Jeg gjorde det sidst, at jeg en gang ca. hver 14. dag tog en smagsprøve (wine-thief-princippet) indtil jeg vurderede at det var nok. Jeg havde spånerne til at ligge i en humlesok med nogle af datterens glaskugler som modvægt til træets opdrift. Vær meget opmærksom på infektionsrisikoen ved prøveudtagning!
Jeg gjorde det sidst, at jeg en gang ca. hver 14. dag tog en smagsprøve (wine-thief-princippet) indtil jeg vurderede at det var nok. Jeg havde spånerne til at ligge i en humlesok med nogle af datterens glaskugler som modvægt til træets opdrift. Vær meget opmærksom på infektionsrisikoen ved prøveudtagning!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Så er der flasket en Engelsk IPA "Woodstock IPA" og der står en Mørk stærk belgisk ale med både solbær og chokolade i og gære, der er indkøbt malt til først en Westvleteren Abt 8 og dernæst en Belgisk pale ale "laVal Abbey Special".
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Hey alle.
Jeg er lige kommet til boardet her, men jeg har i øjeblikket en IIPA 6,8% 18l til lagring på flasker på 2. uge, en temmelig kraftigt pale ale på 8,0% 16l til lagring på flasker på 1. uge, en æblecider 7,7% til gærring, en hyldebærvin på 17% netop flasket og en (lidt for lys) chokoladekaffe imperial stout-agtig sag på 8,0% 17l på gærspanden, der netop har skruet lidt ned for stormgærringen. Har ikke mere flaskekapacitet, så får nok ikke brygget mere før efter jul, men mon ikke jeg kan holde den kørende indtil da:-)
Jeg har store planer efter nytår for en dunkelweizen, en lys hvedeøl, en mørk og kampstærk belgier og en skullsplitterklon i løbet af januar og februar.
happy brewing...
Bille
Jeg er lige kommet til boardet her, men jeg har i øjeblikket en IIPA 6,8% 18l til lagring på flasker på 2. uge, en temmelig kraftigt pale ale på 8,0% 16l til lagring på flasker på 1. uge, en æblecider 7,7% til gærring, en hyldebærvin på 17% netop flasket og en (lidt for lys) chokoladekaffe imperial stout-agtig sag på 8,0% 17l på gærspanden, der netop har skruet lidt ned for stormgærringen. Har ikke mere flaskekapacitet, så får nok ikke brygget mere før efter jul, men mon ikke jeg kan holde den kørende indtil da:-)
Jeg har store planer efter nytår for en dunkelweizen, en lys hvedeøl, en mørk og kampstærk belgier og en skullsplitterklon i løbet af januar og februar.
happy brewing...
Bille
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Så er min Barley wine tappet.
Man kan sige at det gik jo meget godt. Men det gjorde det ikke.
OG 1108
FG 1018
Lige nu smager den som en Masterbrew på speed.
Gad vide om den nogen sinde bliver god.
Ellers må jeg jo op på hesten igen og brygge en ny
Man kan sige at det gik jo meget godt. Men det gjorde det ikke.
OG 1108
FG 1018
Lige nu smager den som en Masterbrew på speed.
Gad vide om den nogen sinde bliver god.
Ellers må jeg jo op på hesten igen og brygge en ny
Steen 6715
Wish U were beer ;-)
Wish U were beer ;-)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Velkommen til.Bille skrev:Jeg er lige kommet til boardet her
Det lyder godt nok som om du har gang i produktionen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
jeg har en IPA stående, som endnu engang viser alle tegn på at være inficeret.
Godt nok inaverende :-(
Godt nok inaverende :-(
Bryg hilsner
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Thomas
Two beers or not two beers....that's the question
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Takker, og ja jeg sprang lige ind i min nye hobby med tre vellykkede all grain bryg på tre uger, der alle viser ret godt begynder potentiale. Jeg har selvfølgelig også ramt nogle problemer, men dem er jeg forhåbentlig ved at være igennem for nu. En flaske hyldebær poppede låget i skabet (ups!, det var bundsjatten, hvori der lå lidt gær på bunden), en gærspand med pale ale gik ikke i gang efter over et døgn, så jeg spikede den med økologisk bagegær (bliver ganske ok bryg alligevel smager det til, men den lagrer endnu), og så havde jeg lidt problemer med tålmodigheden i forbindelse med karbonering af samme øl, der har brugt over en uge på at få bare et lille pfiz når man åbner en flaske, men nu er den der...altså både karboneringen og tålmodigheden.Borg skrev: Velkommen til.
Det lyder godt nok som om du har gang i produktionen.
Det er en herlig hobby og folk er jo mere end almindeligt glade for at blive en del af den, om det så involverer hjælp med mæskning eller en god prøvesmagning...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Den bliv tappet i dag :-) nam namadmin skrev:Jeg brygger en smoked porter til coop, kommer i det nye år :-) Ca. uge 4
Jens
fredag skal jeg brygge special øl med en håndbrygger, Jonas jacobsen som vandt håndbryg i SKM
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 18
- Tilmeldt: 14. nov 2010, 22:10
Re: Hvad brygger i for tiden ?
har brygget en Scottish Ale og en india Pale Ale 3,0 kg. Muntons ipa`en er jeg dog lidt skuffet over da den minder mere om hvidvin end øl. den anden smager fortraffeligt. det næste bryg bliver sat igang iløbet af næste uge det bliver en Woodcock Pale Ale
Mvh
Thomas klausen
Thomas klausen
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Mjød mængde ukendt styrke ukendt.
Men lige nu står min grukedel halvfyldt med honning vand og den anden halvdel med bivoks.
skal nok blive sjovt at gøre rent.
Men lige nu står min grukedel halvfyldt med honning vand og den anden halvdel med bivoks.
skal nok blive sjovt at gøre rent.
Brygger lejlighedsvist.
-
- Indlæg: 18
- Tilmeldt: 14. nov 2010, 22:10
Re: Hvad brygger i for tiden ?
mm mjød det smager så godt når man selv laver det. bivoks er nemt at få af kogende vand og en klud. skyld rigligt med det kogende vand og tør resten af
Mvh
Thomas klausen
Thomas klausen
Re: Hvad brygger i for tiden ?
ja ja det er ikke noget jeg ikke har prøvet før.
Brygger lejlighedsvist.
- Dan Jørgensen
- Indlæg: 122
- Tilmeldt: 28. jun 2009, 18:25
- Geografisk sted: 9541 Suldrup
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Godt nytår håndbryggere
i dag kl. 08.00 skal der brygges nytårsbryg, en Amber ale der med et par håndbryg forhåbentligt kan dæmpe de tilbagevendende nytårs tømmermænd.
i dag kl. 08.00 skal der brygges nytårsbryg, en Amber ale der med et par håndbryg forhåbentligt kan dæmpe de tilbagevendende nytårs tømmermænd.
Venlig Hilsen
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dan Jørgensen
https://www.facebook.com/Suldrup-Haandb ... 895496228/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hvad brygger i for tiden ?
jakobø skrev:Mjød mængde ukendt styrke ukendt.
Men lige nu står min grukedel halvfyldt med honning vand og den anden halvdel med bivoks.
skal nok blive sjovt at gøre rent.
nu har jeg haft 44 liter mjød stående til gæring i snart 2 uger og det blopper stadig lystigt, der er sku noget gang i en sag på 1150 i OG
Brygger lejlighedsvist.
-
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 05:07
- Geografisk sted: Meløse
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg bryggede en imperial IPA den 30. december, og den blopper lystigt nu.
Den blev Brygget efter Griffin Spit opskriften fra AHA fællesbryg 2007.
En øl med masser af Summit humle på 18 % AA - det skal nok blive godt.
Den blev Brygget efter Griffin Spit opskriften fra AHA fællesbryg 2007.
En øl med masser af Summit humle på 18 % AA - det skal nok blive godt.