Færdiggæret og hvordan så?!

Alm. Nybegynder hjælp.
bourskov
Indlæg: 22
Tilmeldt: 15. maj 2011, 09:30
Geografisk sted: Kolding, Danmark

Re: Færdiggæret og hvordan så?!

Indlæg af bourskov »

Ok... Det var også med kogende vand vi gjorde med med sukkeret, dog kølede vi det i et vandbad til 26 grader inden det blev hældt i... Jeg kan godt følge tanken med mere ensartet fordeling af sukkeret ved omstikning, så det tror jeg da vi gør ved bryg nummer 2 når det engang bliver brygget og klar til tapning... :)

Bo Urskov
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Færdiggæret og hvordan så?!

Indlæg af søreno »

Som Thomas skriver, behøver I ikke at afkøle sukkerlagen først. Den mængde gærceller, som det når at slå ihjel før temperaturen er faldet, er meget lille i forhold til den samlede mængde.

Mange tager SG-prøver undervejs, men det er sådan set ikke nødvendigt. Der er flere grunde til at gøre det dog:
- Man følger sit bryg undervejs, hvilket kan være lærerigt
- Man kan mere præcist bestemme, hvornår man kan tappe. Når SG har ligget stille et par dage, kan man tappe. Jeg tager det dog bare på fornemmelsen i stedet (og ofte får jeg ikke taget mig sammen til at tappe før der er gået så lang tid, at gæringen helt sikkert er overstået)
- Man får stillet sin nysgerrighed:-)
- Man får mulighed for at smage undervejs. Det kan også være lærerigt (men forvent ikke, at det smager som det færdige produk)

Man kan udtage prøven ved at åbne spanden og tage lidt fx med en sprøjte, som du foreslår. Man kan også få en ølpipette til formålet, hvis man vil det. Jeg bruger gærspande med taphane i bunden og tager den derfra. En del bruger dig ikke taphaner af frygt for infektion. De kan være svære at gøre rent.

VH
Søren
Brugeravatar
wolf
Indlæg: 205
Tilmeldt: 2. jul 2011, 17:39
Geografisk sted: Ans By
Kontakt:

Re: Færdiggæret og hvordan så?!

Indlæg af wolf »

Nimbus39 skrev:I topbjælken på alle sider er der en knap der hedder: "Maps"
Det er et googlemap der bruges til formålet.
Hvordan tilføjer man sit bryggeri til kortet?
Årtusinders traditioner for ølbrygning har påvirket selv vores kommunikation: Det er årsagen til, at der i så mange sprog ikke findes et ord for "ikke længere tørstig".
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Færdiggæret og hvordan så?!

Indlæg af Borg »

wolf skrev:Hvordan tilføjer man sit bryggeri til kortet?
Jeg har lige lavet en lille vejledning: http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 614#p28614" onclick="window.open(this.href);return false;
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."