Hvad brygger i for tiden ?

Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

DanGJensen skrev:Håber snart på at kunne brygge min Juleøl(Hvornår skal man seneste være i gang med denne) Jeg vil personligt selv mene at det er sidste udkald nu. Hvad siger I?
Det er afhængig af, hvilken type du anvender som basisøl.
Jeg bryggede mine juleøl for tre uger siden. De er baseret på en belgisk dubbel, og det var slet ikke for tidligt at få dem brygget. Sidste år bryggede jeg dem i starten af september måned, og de var da først rigtig i balance efter årsskiftet (se evt. min hjemmeside).
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
kvikky
Indlæg: 278
Tilmeldt: 4. sep 2010, 11:51
Geografisk sted: Ryaa, Aabybro

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af kvikky »

I dag skal den første jule'l på flasker, en engelsk old ale.

Og så skal der brygges to julebryg mere, først en stærk skotsk ale, med kirsebær, ahornsirup, kanel og vanille, og den anden er en oktoberfest/marzen med simcoe humle og grannåle.
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af søreno »

Satte 4 gærspande over i går sammen med christiansj. Samme maltprofil - en relativt simpel pale ale - to humleprofiler i hver to spande og to gærtyper krydset med humleprofilerne.

VH
Søren
Christian Bonde
Indlæg: 394
Tilmeldt: 31. aug 2010, 22:10
Geografisk sted: Holsted - Sydjylland

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Christian Bonde »

Første test af humlen fra hækken, den lugter godtnok krydderet umiddelbart. Nærmest pebber agtig, åbenbart også en ganske høj alpha efter smagen at dømme.
Beercalc sagde ca. 27 IBU hvis det var alpha 4, tror nærmere det er alphar 8-12 = 50-->IBU, har ihvertfald noget bid til trods for den ugærdede urt burde balancere/overdøve.

Har overvejet at skulle have den testet af i 2 år nu, så glæder mig som en gal til at smage om det bare bliver krydderet grøntsag, eller noget der rent faktisk er brugbart.

Ellers for et par dage siden også smidt første forsøg på en Belgian Blonde over samt en viderudvikling af min favorit IPA.

Næste uge står på en version 2,3,4 stykker af en kamp ristet Imperial Stout, måske også 2. forsøg på en Urquell agtig pilsner, med decoction, masser af saaz og Urquell Gær selvfølgelig. Hvis jeg så har mere tid: en Kölsch med humle høsten fra i år, Northern Brewer, Magnum og tettenanger.
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af fusse »

Brygweekend : belgian christmas beer og krydret jule øl skal på flasker :-) - en Kriek, en Framboos og en hefe weizen med fersken skal brygges - rå hygge :-)
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tiedt »

fusse skrev:Brygweekend :....en hefe weizen med fersken skal brygges - rå hygge :-)
Hey det lyder godt, hvordan tilsætter du fersken?
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ? ferskenøl

Indlæg af fusse »

Tanken er at de sidste 10 min af urten koges en fersken ekstrakt (2% opløsning købt ved http://www.brygland.dk" onclick="window.open(this.href);return false;) og ved anden flermation pures fersken smides i spanden ca 3 kg. Det er hvad jeg har kunne opstøve på nettet - og det er for at komme i nærheden af Ørbæks fersken øl -- som de ikke laver mere :-/ -- måske udvides forsøget med to mindre spande ved anden flermation..... det kommer lidt an på hvordan det smager når jeg kommer dertil :-)
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Tiedt »

Lyder spændende, måske får vi en update når brygget kan prøvesmages?
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
fusse
Indlæg: 221
Tilmeldt: 7. sep 2010, 08:20
Geografisk sted: Hadsten
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af fusse »

Jeps det vil jeg gerne :-)
alias : Fusse

Sofus
http://www.detbettebryggeri.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Spar på vandet -- drik håndbryg.
Gunni
Indlæg: 416
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:08
Geografisk sted: Holbæk
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Gunni »

Har brygget en APA i dag på sådanne en kedelig tirsdag :)
http://www.sjaellandslaaseteknik.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Haslund »

Har brygget 3 variation over samme opskrift (Stout)
Nu ved jeg hvorfor der er nogen der anvender "late hopping"
Det anvendes når man glemmer at tilsætte aromahumlen som det skete for mig i dag ;-)
Humlen blev tilsat ved omkring 90 grader men har altså ikke kogt med, håber at det går.......
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
mage
Indlæg: 696
Tilmeldt: 31. maj 2011, 13:16
Geografisk sted: 6818 Årre
Kontakt:

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af mage »

Tager mandag hul på en "heftig" bryg-uge...

Mandag: IPA med MASSER af humle (APA?)

Lørdag: Brown Ale (med et hint af jul - forhåbentlig) skal på fad/flaske. Får hjælp at tre gode venner der er "interesseret" i hjemmebrygverdenen. Bagefter laver vi en "snyde" Trippel på DME...

Det skal nok blive en god uge... ;O)

Mage
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
kvikky
Indlæg: 278
Tilmeldt: 4. sep 2010, 11:51
Geografisk sted: Ryaa, Aabybro

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af kvikky »

I dag skal der brygges en klassisk engelsk best bitter med EKG humle og derefter en vikingeale med porse og lyngblomster, er spændt på at smage den.
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4743
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Borg »

Har lige bikset 75 liter brown ale sammen, og den står nu på min nyanskaffede 120 liters koniske plastikgærtank.
Spændende, hvordan det kommer til at gå.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens W
Indlæg: 287
Tilmeldt: 9. jun 2011, 20:37
Geografisk sted: Odense

Re: Hvad brygger i for tiden ?

Indlæg af Jens W »

Har for få dage siden tappet 24l EKG Stout og 25l Hvede m. Tettnagerhumle. Næste plan er lys hyldeblomst Ale og nok en udgave af Borgs Sierra Nevada pale ale klon.
To plus to er fire
Besvar

Tilbage til "Generelt om brygning"