Hvad brygger i for tiden ?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Regner med at brygge en IPA her i weekenden, denne gang med lidt effekt måling fra start/slut på en Speidel Braumeister 20L..
Det bliver lidt sjovt at se hvad sådan een bruger for at brygge en smule øl ;-)
/Thomas
Det bliver lidt sjovt at se hvad sådan een bruger for at brygge en smule øl ;-)
/Thomas
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Mener at vi brugte omkring 9kWh på en Braumeister 50L, er spændt på hvor "tørstig" lillebroderen er :-)thomas75 skrev:Regner med at brygge en IPA her i weekenden, denne gang med lidt effekt måling fra start/slut på en Speidel Braumeister 20L..
Det bliver lidt sjovt at se hvad sådan een bruger for at brygge en smule øl ;-)
/Thomas
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeps, er også lidt spændt her! Normalt plejer jeg at "forvarme" mæskevandet til ønskede temperatur med gas, mest for at spare lidt tid...
Nu laver laver jeg 2 bryg, et med forvarmet vand og et uden. Undervejs tager jeg lidt tids/effekt/vandforbrug osv... Det bliver ganske
spændende at se de to resultater...
/Thomas
Nu laver laver jeg 2 bryg, et med forvarmet vand og et uden. Undervejs tager jeg lidt tids/effekt/vandforbrug osv... Det bliver ganske
spændende at se de to resultater...
/Thomas
Re: Hvad brygger i for tiden ?
her omstikkes der 50L rosevin - 25 L 18% vodka skal tilsættes essenser og flaskes.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Så kan jeg endelig skrive her … 1 stk Kölch, 1 stk APA og 1 stk Oktoberfest er på vej.
Her er Kolch’en ved at flokulere efter 1½ dag:

Min American Pale Ale klukker lystigt, nok lidt overgearet syntes jeg, men temperaturen er også hele 21 C … (Borgs skyld)
Oktoberfesten koger humle …
Her er Kolch’en ved at flokulere efter 1½ dag:

Min American Pale Ale klukker lystigt, nok lidt overgearet syntes jeg, men temperaturen er også hele 21 C … (Borgs skyld)
Oktoberfesten koger humle …
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Flaskede 40 liter kölsch igår og fandt en "bonusøl" bagerst i lagerings"kisten".... 8 liter monster-humlet IPA (lageret i ca. 4 måneder)
Planlægger en trippel og en wit af en eller anden slags...
Mage
Planlægger en trippel og en wit af en eller anden slags...
Mage
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg har min første undergæret pilsner stående i viktualiekælderen (19L) men da frosten kom gik den i dvale så jeg venter spændt på hvordan den bliver.
I søndags startede jeg på at lave en trippel, men faldt for fristelsen til at komme lidt mere special malt i den så nu ved jeg faktisk ikke hvad det bliver for en type men den duftede rigtig godt så den glæder jeg mig til. Min frosne gær var død så jeg "høstede" gæren fra en westmalle og det ser ud til at have virket fint, der er i hvert fald godt gang i gærlåsen.
Jeg overvejer at lave en hurtig "kölsch"-agtig ting på søndag, og så har jeg en mørk stærk belgisk ale stående til modning som allerede efter 3 måneder smager helt fantastisk så den glæder jeg mig til at smage når den er modnet.
I søndags startede jeg på at lave en trippel, men faldt for fristelsen til at komme lidt mere special malt i den så nu ved jeg faktisk ikke hvad det bliver for en type men den duftede rigtig godt så den glæder jeg mig til. Min frosne gær var død så jeg "høstede" gæren fra en westmalle og det ser ud til at have virket fint, der er i hvert fald godt gang i gærlåsen.
Jeg overvejer at lave en hurtig "kölsch"-agtig ting på søndag, og så har jeg en mørk stærk belgisk ale stående til modning som allerede efter 3 måneder smager helt fantastisk så den glæder jeg mig til at smage når den er modnet.
Jeg har lavet en Hoegaarden insireret øl sidste år som var et stort hit, se opskrift her: http://www.landly.dk/bryggeri/opskrifter/bryg26.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; eller i beercalc: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;mage skrev:Planlægger en trippel og en wit af en eller anden slags...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Re: Hvad brygger i for tiden ?
;-)Truntebryg skrev:Min American Pale Ale klukker lystigt, nok lidt overgearet syntes jeg, men temperaturen er også hele 21 C … (Borgs skyld)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
- toffermand
- Indlæg: 545
- Tilmeldt: 7. jun 2011, 19:07
- Geografisk sted: Rødovre
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har 3. hold 90min IPA stående og modne.
Har bestilt for godt og vel 1200 kroner råvarer fra Brygshop, bla.a. 25kg pilsnermalt, 25kg pale ale malt, 10kg hvedemalt, lidt forskelligt specialmalt, nogle forskellige humler og noget forskelligt gær. Og så er jeg ved at automatisere min Corona.
Så der er sgu snart fest i Hyttebryggeriet :-D
Der skal snart brygges noget påskebockagtigt-noget (på høje tid), noget hvede-noget og noget Morgenfætter-noget og noget andet noget som jeg finder på hen ad vejen. Hmm.. måske man skulle prøve en Kölsch...
Har bestilt for godt og vel 1200 kroner råvarer fra Brygshop, bla.a. 25kg pilsnermalt, 25kg pale ale malt, 10kg hvedemalt, lidt forskelligt specialmalt, nogle forskellige humler og noget forskelligt gær. Og så er jeg ved at automatisere min Corona.
Så der er sgu snart fest i Hyttebryggeriet :-D
Der skal snart brygges noget påskebockagtigt-noget (på høje tid), noget hvede-noget og noget Morgenfætter-noget og noget andet noget som jeg finder på hen ad vejen. Hmm.. måske man skulle prøve en Kölsch...
Håndbrygning - den intelligente mands hobby ;)
- toffermand
- Indlæg: 545
- Tilmeldt: 7. jun 2011, 19:07
- Geografisk sted: Rødovre
- Kontakt:
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Så er der brygget en 50/50 weissbier med coriander og Saaz, og med WB-06 gær :-)
Håndbrygning - den intelligente mands hobby ;)
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Har en dejlig humlet pale ale stående til karbonering og en 100/0 Wit, med appelsinskal, koriander og sort peber til gæring.
Witten er et eksperiment, der er kun brugt hvede 4 kg hvedemalt og 3 kg umaltet hvede. gæres med WLP400.
Witten er et eksperiment, der er kun brugt hvede 4 kg hvedemalt og 3 kg umaltet hvede. gæres med WLP400.
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Julebryggen som kan ses i opskriftsafsnitten (golden naked christmas klon), og en opsamlingsøl af de malte mv. vi har på lager, og snart bliver for gamle.. Det bliver en hidsig fætter på 8-9% og en EBC på 110+ :-)
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
http://www.facebook.com/nicholsbrewing" onclick="window.open(this.href);return false;
What ales you my friend!?
Re: Hvad brygger i for tiden ?
Jeg skal brygge en trippel (mikeller style) på søndag. Ser meget frem til det :)
Besøg mig og synes godt om Jinnks Bryghus på facebook
-
- Indlæg: 15
- Tilmeldt: 5. apr 2011, 08:38
Sv: Hvad brygger i for tiden ?
Brygger en wit lignende ting, tilsat tranebær og lagret på ege spåner. Er godt nok spændt på om det blive en rar oplevelse...
Wlp550 gær, og willamette humle.
Wlp550 gær, og willamette humle.