Ingen gæring
Ingen gæring
Hejsa
Satte min bryg til gæring for halvanden dag siden og der er ingen aktivitet i gær røret overhovedet :( så må formode gæren er død.
Er der nogen der ved om det er for sent at fx. hælde en pose tørgær oven i? og hvis der er hvor skaffer man sådan en pakke i århus/randers området? (det er en belgisk trappist klon på 1.060).
Krydser fingre for det kan redes :)
Satte min bryg til gæring for halvanden dag siden og der er ingen aktivitet i gær røret overhovedet :( så må formode gæren er død.
Er der nogen der ved om det er for sent at fx. hælde en pose tørgær oven i? og hvis der er hvor skaffer man sådan en pakke i århus/randers området? (det er en belgisk trappist klon på 1.060).
Krydser fingre for det kan redes :)
Re: Ingen gæring
Prøv i første omgang at tjekke om låget slutter ordenligt til.. Prøv at trykke ned på låget indtil vandstanden ændre sig i gærrøret og hold så trykket der, hvis vandstanden ændre sig tilbage til udgangspunktet slutter låget ikke tæt og du har forklaringen på hvorfor der ikke er aktivitet i gærrøret :-)
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...
Re: Ingen gæring
Den slutter desværre tæt :(
tænker min urt var for varm da jeg hældte gæren i.
tænker min urt var for varm da jeg hældte gæren i.
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Ingen gæring
Prøv og ryste spanden så om det skumme meget??
Hvilken gær skal du bruge ?
Hvilken gær skal du bruge ?
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Ingen gæring
Nej ingen skum :(
Er lidt desperat så næsten hvad som helst gær, den som jeg puttede i til at starte med var en wyest 1214 Belgian Abbey.
Er lidt desperat så næsten hvad som helst gær, den som jeg puttede i til at starte med var en wyest 1214 Belgian Abbey.
Re: Ingen gæring
hvis du ikke har fundet noget inden 15:30 så åbner lund teknik der, så ring og hør ham om han om du ikke kan komme omring efter noget... ellers har jeg lidt forskelligt i fryseren, men det er i nordjylland. (dog ingen 1214 Belgian Abbey, men jeg har noget S-33 - eller wlp001)
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re: Ingen gæring
var posen ordenligt svulmet op da du havde smacket den ?
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Ingen gæring
Njaa den var ikke fuldt udspilet men dog nok til jeg vurderede der var fint gang i den, jeg tror temperatur forskellen fra gær pakken til urten har været stor så den har fået chok eller sådan noget, det er i hvert fald det eneste jeg kan tænke på der kan have gjort det, men er nu lidt mærkeligt der slet ikke er gang i den.
har brygget en del gange tidligere uden problemer,
Jeg prøver lund i eftermiddag, krydser fingre :)
har brygget en del gange tidligere uden problemer,
Jeg prøver lund i eftermiddag, krydser fingre :)
Re: Ingen gæring
jeg kan næsten ikke tro den ikke kommer igang, det er jo trods alt en belgisk gær, prøv evt at sætte den lidt varmere.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Ingen gæring
Hvor varm var urten da du pitchede gæren?kapser skrev:... jeg tror temperatur forskellen fra gær pakken til urten har været stor så den har fået chok eller sådan noget, det er i hvert fald det eneste jeg kan tænke på der kan have gjort det, men er nu lidt mærkeligt der slet ikke er gang i den.
Re: Ingen gæring
Den var ca. 26 det plejer at virke, men til gærens forsvar stod der max 22 på pakken.bellabryg skrev:Hvor varm var urten da du pitchede gæren?kapser skrev:... jeg tror temperatur forskellen fra gær pakken til urten har været stor så den har fået chok eller sådan noget, det er i hvert fald det eneste jeg kan tænke på der kan have gjort det, men er nu lidt mærkeligt der slet ikke er gang i den.
Vandet i gærrøret er begyndt at rykke sig en smule så nu giver jeg det en chance er nemlig også på vej på ferie, så må jeg bare krydse fingre for det gærer i mellemtiden ... og at det var ølgæren der vandt.
Tak for hjælpen.
B´er en lille øl bøn :)
Re: Ingen gæring
26 graders urt burde bestemt ikke give problemer...
Re: Ingen gæring
Et lille tip: Hav altid en pakke S-04 i køleskabet den kan bruges til det meste, og det er trods alt bedre at få en "anden" øl ud af et bryg end slet ingen ;o)kapser skrev: Er der nogen der ved om det er for sent at fx. hælde en pose tørgær oven i? og hvis der er hvor skaffer man sådan en pakke i århus/randers området?
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39