Lidt hjæl vedr. Pilsnerbrygninig

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
tipo75
Indlæg: 8
Tilmeldt: 14. dec 2007, 13:09

Lidt hjæl vedr. Pilsnerbrygninig

Indlæg af tipo75 »

God jul alle sammen

Mine brygkammerater og jeg vil gerne kaste os ud i at brygge en pilsner næste gang der skal gang i kedlerne. Men en ven - og erfaren hjemmebrygger - har advaret mig mod at brygge en undergæret øl. Vi er helt grønne, vi har kun et bryg bag os.

Men hvad skal vi være særligt opmærksomme på? Skal der f.eks. mæskes ved flere temp. eller kan vi nøjes med at mæske ved én? Er der andre ting vi skal tænke over?

Jeg håber I på trods af julestressen kan afse lidt tid til at komme med et par gode råd.

Tak fra Martin
skidemajet-inc
Indlæg: 644
Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
Geografisk sted: KBH Nordvest
Kontakt:

Indlæg af skidemajet-inc »

Jeg vil da mene at det akurrat lige så nemt at brygge undergæret som det er at brygge overgæret. Det tager bare lidt længere tid - gæren er lidt langsommere.
Mikkel Mohr Madsen

http://www.lokal" onclick="window.open(this.href);return false;øl.dk
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

jeg ville ikke bekymre mig så meget om at lave en pilsner som bryg nummer 2 eller for den sags skyld nummer 1. så længe i har et køleskab eller et sted der kan holde den temperatur der passer til gæren.
den første pilsner jeg lavede satsede jeg og prøvede at styre temperaturen manuelt, og det er vist at smage i øllet. men dog ikke på en dårlig måde.

men go for it alt er muligt, man skal ikke lade sig hæmme sådan, bare fordi man ikke har den store erfaring. om ikke andet lærer man noget nyt af det, og øl skal det jo nok blive.
Brygger lejlighedsvist.
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Lager Øl er ikke nogen sag et brygge bare i kan styre temperaturen ;)
MvH
Morten
(9400)
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Det er også en fordel at få temperaturen ned, inden gæren tilsættes.
+ en ordenlig kogning af urten, samt klaringsmiddel til lyse øl (farven)
Singel infusion er ganske udmærket til lager.

Jens
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."